Srbi u Evropi: Žigićev vikend

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Evropi: Žigićev vikend

Proteklog vikenda, najbolje partije od srpskih fudbalera koji igraju po Evropi, pružili su Nikola Žigić, Zoran Tošić, Milan Jovanović i Dragan Mrđa.

Žigić je prvo rešio gradski derbi u Liga Kupu, dok su se Tošić i Jovanović u strelce upisali u Ligi Evrope.

Mrđa je bio strelac za Sion, dok je Miralem Sulejmani imao fenomenalnu asistenciju, a asistent je bio i Nemanja Matić za Vitese. Dejan Stanković se lakše povredio, dok Neven Subotić dominira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bundesligom sa Dortmundom.

Kapiten Srbije Dejan Stanković odigrao je samo 36. minuta u porazu Intera od Lacija. Stanković se povredio, ali neće duže izostajati već će propustiti samo duel sa Verderom u Ligi šampiona.

Juventus je slavio na gostovanju u Kataniji sa 3:1, a Miloš Krasić solidno odigrao svih 90 minuta. Uspešna je bila i Fiorentina, pošto je ekipa Siniše Mihajlovića savladala Kaljari sa 1:0. Adem Ljajić je imao nekoliko dobrih prilika za pogodak, a iz igre je izašao tri minuta pre kraja. Nikola Gulan i Vlada Avramov su bili na tribinama. U protokolima nije bilo ni Dušana Baste (Udineze), Ivana Radovanovića (Bolonja) i Nenada Tomovića (Đenoa), dok je Boško Janković još uvek na klupi za rezerve, posle duge povrede.

U Španiji je od srpskih fudbalera igrao samo Dejan Lekić i to poslednjih pola sata u porazu od Barselone na domaćem terenu. Ivice Dragutinovića (Sevilja) i Ivana Obradovića (Saragosa) nije bilo zbog povreda.

Najbolji učinak proteklih dana imao je Nikola Žigić koji je prvo doneo pobedu Birmingemu u meču Liga kupa sa gradskim rivalom Aston Vilom, da bi zatim, za pola sata u igri, asistencijom pomogao svojoj ekipi da izvuče remi sa Totenhemom.

Aleksandar Kolarov bio je starter Mančester Sitija, ali je zbog dva žuta kartona morao da izađe iz igre u 78. minutu. Novu bledu partiju imao je i Čelsi koji je remizirao u Londonu sa Evertonom 1:1, uz standardnih 90 minuta Branislava Ivanovića. Nenad Milijaš je igao za Vulvse koji su poraženi od Blekburna, dok Liverpul Milana Jovanovića svoj meč sa Aston Vilom igra u ponedeljak uveče. Jovanović je prethodno u Ligi Evrope bio strelac na remiju sa Steauom, posle kojeg su ’crveni’ obezbedili prolaz u narednu rundu.

Nemanje Vidića nije bilo na terenima proteklog vikenda pošto je meč Mančester Junajteda i Blekpula odložen zbog loših vremenskih prilika.

U Nemačkoj, Borusija iz Dortmunda i dalje briljira, zabeležena je i osma pobeda na osam gostovanja. Dortmund je savladao Nirnberg, a Neven Subotić je odigrao svojih 90 minuta. ’Milioneri’ sada imaju čak deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Majnc. Subotić je zaradio i četvrti žuti karton u sezoni tako da se nalazi pred suspenzijom.

Štutgart je remizirao sa Hofenhajmom 1:1, a Zdravko Kuzmanović je igrao poslednjih 12 minuta. Gojko Kačar (HSV) je i dalje povređen, a u Cvajti, Đorđe Rakić, Aleksandar Ignjovski i Antonio Rukavina učestvovali su u pobedi Minhena 1860 nad Hertom. Danijel Aleksić je pobedu Grojtera posmatrao sa klupe, dok je Duizburg Srđana Baljka poražen od Frankfurta kod kuće sa 3:1, uz 90 minuta srpskog fudbalera.

Sion je savladao Grashopers sa 2:0, a drugi pogodak postigao je Dragan Mrđa.

Milan Biševac je igrao standardnih 90 minuta u porazu Valensijena od Sošoa, dok se Nenad Kovačević konačno vratio u ekipu Lensa, za koji je odigrao poslednjih 15 minuta. U timu je ponovo bio i Nemanja Pejčinović, čija je Nica savladala Marsej sa 1:0. Pejčinović je igrao u drugom poluvremenu, dok je Danijel Ljuboja igrao do 70. minuta. Branko Lazarević se našao u startnih jedanaest Kaena, a za 90. minuta u porazu od Tuluza, zaradio je i žuti karton. Vujadin Savić bio je na klupi za rezerve Bordoa. U drugoj ligi Francuske, Filip Đorđević je igrao 75 minuta za Nant.

Bojan Jorgačević je bio siguran na golu Genta, dok Nemanje Rnića nije bilo u sastavu Anderlehta.

Miralem Sulejmani je odigrao ceo meč za Ajaks, u remiju sa NEC-om (1:1), gde je u 76. minutu briljantno asistirao Midu. Prethodno je srpski reprezentativac pogodio stativu.

Groningen je došao do treće pozicije posle pobede nad Viteseom od 4:1. Dušan Tadić je igrao ceo meč za pobedničku ekipu, ali nije uspeo da se upiše u strelce ili asistente. Sa druge strane, Nemanja Matić namestio je jedini pogodak Vitesea, dok je Slobodan Rajković, takođe za 90 minuta, zaradio žuti karton. Filip Đuričić je ove nedelje bio na klupi Herenvena.

U Grčkoj, Vladimir Ivić je igrao 60 minuta u pobedi PAOK-a nad Larisom, dok je Marko Pantelić u igri bio poslednjih 26 minuta u pobedi Olimpijakosa na gostovanju Kavali.

Fudbalsko prvenstvo Rusije je završeno, a Zoran Tošić je igrao je za CSKA u Ligi Evrope protiv Lozane, za koji je postigao i jedan pogodak.

Zenit je bio bolji od Anderlehta, Aleksandar Luković je igru napustio u 80. minutu, uz žuti karton, dok je Danko Lazović bio na klupi.

Milan Stepanov je odigrao ceo meč za Bursu koja je savladala Kajzeri sa 2:0. Ivan Ergić je ušao u igru 15 minuta pre kraja, posle čega je njegova ekipa postigla golove i došla do pobede.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković,   Milan Stanković,   Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.