Izvor: Blic, 28.Feb.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi optuženi kao vođe grupe švercera kokaina

BEOGRAD - Zorana Matijevića, Srbina sa francuskim državljanstvom i fudbalskog menadžera FIFA, i Predraga Stankovića, bivšeg fudbalera španskog drugoligaša Herkulesa i Crvene zvezde, španska policija označila je kao vođe grupe koja je pre tri dana uhapšena i optužena za šverc 600 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Španiju.



U policijskoj akciji „Ciklon” uhapšeno je 11 osumnjičenih, a Matijević do sinoć nije bio izveden pred istražnog sudiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Među uhapšenima je, navode mediji u Španiji, i Huan Karlos Balabastre Penjaroča koji je zbog krijumčarenja droge već osuđen na 11 godina zatvora. Lisice su stavljene Karlosu de la Vegi Dijazu, fudbaleru Rajo Valjekana, Pablu Akosti, fudbalskom menadžeru, Hesusu Emiliju Dijazu de Mijeru, bivšem igraču Atletiko Bilbaoa, koji se sumnjiče da su iznajmljivali stanove.

Akcija „Ciklon” počela je sredinom prošle godine, posle saznanja da je Balabastre, koji je bio na uslovnom izdržavanju kazne, tražio finansijere za kupovinu kokaina u Južnoj Americi. Balabastre je kontaktirao sa vođom grupe Matijevića, menadžerom francuskog prvoligaša Nice, koji je zahvaljujući svom poslu često putovao u Južnu Ameriku, gde je navodno koordinirao operacije transporta opijata do Evrope.

Matijević je imao podršku od strane ljudi iz sveta fudbala među kojima je bio i Predrag Stanković, a policija sumnja da njih dvojica stoje iza transakcije 20 miliona evra, namenjenih za kupovinu droge i troškove transporta.

Goran Matijević, sin uhapšenog Zorana, međutim, tvrdi da njegov otac nema nikakve veze sa švercom droge iz Južne Amerike.

- Putovao je često u Argentinu i to sa klubovima jer je odradio mnoge transfere igrača Boke. Sigurno nije bio tamo da bi ugovarao šverc kokaina - kaže Goran Matijević.

Prema njegovim rečima, Zoran se druži sa Stankovićem već 20 godina, ali je, kako tvrdi, „neistina da su njih dvojica uložili 20 miliona dolara u posao s drogom”. Goran tvrdi da njegov otac uhapšenog Balabastru i ne poznaje, dok se sa ostalim osumnjičenima povremeno druži.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbin i španski fudbaleri švercovali drogu!?

Izvor: Mondo, 26.Feb.2009, 20:37

Španska policija uhapsila je 11 osoba povezanih sa krijumčarenjem 600 kilograma heroina, a među njima je i sportski mendžer sa francuskim državljanstvom koji je rođen u Srbiji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.