Stanković: Bez osiguranja nema istih uslova lečenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2012, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Bez osiguranja nema istih uslova lečenja

BEOGRAD -

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je danas da ukoliko se ne plaća zdravstveno osiguranje, zdravstveni sistem ne može da omogući iste uslove lečenja za sve.

Na konferenciji za novinare u farmaceutskoj kompaniji "Galenika" Stanković je istakao da će maksimalno pomoći radnicima kragujevačke fabrike Zastava oružje i naveo da ta kompanija duguje 1,2 milijarde dinara za zdravstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osiguranje, koje nije uplaćivala, kako je kazao poslednjih deset godina.

"Zašto se ne plaća osiguranje duže od deset godina? Hoću da svi, od predsednika države i dalje, svi da imaju iste uslove lečenja, a to se ne može ako se ne plaća zdravstveno osiguranje", naveo je on.

Ministar je istakao da će posetiti Kragujevac odnosno grupu radnika Zastava oružja, koji četvrti dan štrajkuju jer im nisu overene zdravstvene knjižice, i istakao da zdravstveni sistem ne može da funkcioniše ako se na plaća zdravstveno osiguranje.

"Maksimalno ću pomoći radnicima Zastava oružja. Međutim, i oni ne treba da pritiskaju tako što dovedu dete obolelo od epilepsije u prostorije Fonda. Da li je detetu mesto tamo ili kući? Naravno da će to dete biti zdravstveno zbrinuto, kao i drugi kojima je neophodna medicinska pomoć", rekao je Stanković.

Upitan da li u istragama o malverzacijama u zdravstvu štiti članove Ujedinjenih regiona Srbije (URS), na čiji predlog je postavljen za ministra, Stanković je kazao da će istragom sve biti utvrđeno i da je Ministarstvo zdravlja svu dokumantaciju dalo na raspolaganje nadležnim organima.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Galenike" Živomir Novaković je istakao i da je dokumantacija te kompanije takođe predata nadležnima koji vode istragu o navodnim malverzacijama u "Galenici".

On je rekao i da je bivši direktor Galenike Nenad Ognjenović na neplaćenom odsustvu, na koje ima zakonsko pravo i koje ističe krajem februara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dug za zdravstveno osiguranje dostigao 850 miliona evra

Izvor: Blic, 23.Feb.2012

Prema Fondu zdravstvenog osiguranja zbog neplaćanja obaveznog zdravstvenog osiguranja ukupan dug iznosi 850 miliona evra. Istovremeno se traži da zdravstvena nega svih građana kada se izdvaja 270 evra po glavi stanovnika, ali to je sve teže ukoliko se ne poštuje zakon i zdravstveno osiguranje ne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.