Vindzor se sprema za kraljevsko venčanje, troškovi 500.000 funti

Izvor: B92, 12.Maj.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vindzor se sprema za kraljevsko venčanje, troškovi 500.000 funti

Do kraljevskog venčanja princa Harija i Megan Markl ostalo je samo nedelju dana, te u prodavnicama i lokalima u Vindzoru uveliko teku pripreme kako bi se Britanija prikazala u najboljem svetlu ostatku sveta, dok Savet za Vindzor poziva ljude da što pre naprave planove ukoliko žele da se pridruže proslavi na "veliki dan".

Kako bi obezbedio da posetioci budu u potpunosti spremni za venčanje, Savet za Vindzor objavio je plan u kojem daje smernice o planovima za putovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smeštaju i izboru mesta za gledanje venčanja.

Očekuje se da će oko 100.000 ljudi iz celog sveta doći u Vindzor kako bi posmatrali kraljevsko venčanje, prenosi Skaj njuz.

Prodavnice širom Vindzora snadbele su se kako bi zadovoljile "svačiji apetit", pa su tako prepune robe svih vrsta.

U pekari Hajdi, koja je u sastavu robne kuće Danijels, prave minijaturne svadbene torte sa ukusima koje su izabrali princ Hari i njegova verenica.

Ta robna kuća je otvorena pre čak 100 godina, a sada je pojačala proizvodnju torti, nakon što je pozvana da služi hranu tokom ceremonije venčanja.

Turistički vodič kroz Britaniju procenjuje da bi venčanje moglo doneti više od 80 miliona funti nacionalnoj ekonomiji i da podsticaj lokalnom turizmu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CNN: Troškovi za kraljevsko venčanje će biti...

Izvor: Vesti-online.com, 12.Maj.2018

Pripreme za venčanje princa Harija i Megan Markl, koje je zakazno za 19. maj, uveliko su u toku, a prema nekim procenama, svadba će koštati 500.000 funti, piše CNN...U tu procenu, međutim, nisu uključeni troškovi za bezbednosne mere, navodi Si-En-En, koji se poziva na mišljenje "luksuznog planera...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.