Pojavio se njegov snimak star 33 godine: Glas i klavir, čista emocija VIDEO

Izvor: B92, 20.Jun.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavio se njegov snimak star 33 godine: Glas i klavir, čista emocija VIDEO

Ogoljena verzija pesme "Time" koju peva Fredi Merkjuri objavljena je danas posle duge potrage za snimkom napravljenim u londonskom studiju Ebi roud 1986.

Samo uz pratnju klavira, pokojni frontmen grupe Kvin peva jednostavniju verziju pesme "Time" koju je snimio kao solo umetnik sa britanskim muzičarom i producentom Dejvom Klarkom za istoimeni londonski mjuzikl.

Nova verzija objavljena je pod punim nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Time Waits For No One".

"To su samo Fredi i klavir i to stvarno pokazuje kakav je neverovatan izvođač bio, neverovatan raspon glasa je imao", rekao je Klark, koji je pronašao snimak posle godina traženja, u izjavi za Rojters.

"Naježio sam se zbog načina na koji peva, kao da okusi svaku reč."

Merkjuri je umro od upale pluća povezane sa sidom, 1991. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BBC radio emitovao „izgubljenu“ verziju pesme Fredija Merkjurija

Izvor: Danas, 20.Jun.2019

Getty ImagesPesma je prvobitno snimljena za mjuzikl Posle decenijske potrage, do sada neobjavljena verzija pesma Fredija Merkjurija premijerno je emitovana na BBC Radiju 2. Pesma Time Waits For No Oneprvobitno je trebalo da bude korišćena u mjuziklu Vreme iz 1986. godine. U verziji koja je tada objavljena...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.