Pilot zabeležio neobičan prizor iznad Tihog okeana  ribari ipak nisu iznenađeni VIDEO

Izvor: B92, 03.Avg.2022, 21:54

Pilot zabeležio neobičan prizor iznad Tihog okeana " ribari ipak nisu iznenađeni VIDEO

Pilot Dastin Magard objavio je pre nekoliko dana intrigantan snimak koji je napravio iz kokpita dok je leteo iznad Tihog okeana, a prizor jarkog crvenog svetla ispod aviona naveo je mnoge da pokušaju da odgonetnu o čemu se radi.

Korisnici Tvitera brzo su izneli razna tumačenja - od vanzemaljaca, preko podmorskih vulkana do bakljama naoružanih fudbalskih navijača, ali na kraju je prvi tačan odgovor dao Nil Jakobs, stručnjak za modelovanje vremenskih prilika.

"Nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imali pojma u šta gledamo. Zbijali smo šale, nagađali da se nalazimo usred neke vojne vežbe", kazao je Magard, koji je od Jakobsa na kraju i sam saznao da je posmatrao najobičnije komercijalne ribarske brodove.

Naime, mnogi ribari vrlo rado koriste crvena LED svetla jer privlače ribu, a da je Jakobs zaista bio u pravu, potvrdile su i informacije s internet stranice globalfishingwatch.org.

Tamo je bilo moguće pronaći čak i tačne nazive svih plovila koja su se nalazila u tom trenutku ispod letelice, a interesantan podatak otkrio je i to da je ta svetla ponekad moguće videti čak i iz Međunarodne svemirske stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.