Gojaznost »vijerni« pratilac depresije

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojaznost »vijerni« pratilac depresije

VAŠINGTON - Oko 43 odsto odraslih osoba s depresijom je gojazno, pokazalo je istraživanje američkih naučnika.

Istraživanje je pokazalo da je veza depresije i gojaznosti bila je još izraženija kod osoba koje su uzimale antidepresive, odnosno 55 odsto  pacijenata koji su uzimali te lijekove bilo je i gojazno, piše "Health Day" i dodaje da je ta pojava bila izraženija kod žena nego kod muškaraca.

Ranije studije su pokazale da je težina depresije povezana s većom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vjerovatnoćom za gojaznost, ali nije dokazana uzročno posljedična veza.

Istraživači vjeruju da je ovakve podatke moguće objasniti posljedicama društvene izolacije povezane s depresijom i uticajem nezdrave ishrane koja takođe može da bude povezana s depresijom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.