Dobio ruski pasoš da bi izbegao porez, hvalio Putina - šta sada kaže Žerar Depardje?

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 22:16

Dobio ruski pasoš da bi izbegao porez, hvalio Putina - šta sada kaže Žerar Depardje?

Francuski glumac Žerar Depardje, blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, pozvao je danas na "polaganje oružja i pregovore" u izjavi za AFP, šestog dana ruske invazije na Ukrajinu.

"Rusija i Ukrajina su uvek bile bratske zemlje. Ja sam protiv ovog bratoubilačkog rata. Kažem vam: Položite oružje i pregovarajte", izjavio je.

"Putinov brat" Stiven Sigal konačno o Ukrajini - kruži njegova slika u uniformi

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poziv dolazi u trenutku dok se ruska vojska nastavlja da se raspoređuje kako bi pokušala da preuzme kontrolu nad Kijevom, a središte Harkiva, drugog po veličini ukrajinskog grada nedaleko od granice s Rusijom, bombarduje ruska vojska, rekao je regionalni guverner.

Žerar Depardje optužen za silovanje

Zvezda francuske kinematografije, koji ima francusko i rusko državljanstvo, nazvao je AFP kako bi dao ovu telefonsku izjavu.

Depardie je dobio ruski pasoš u januaru 2013., a u pozadini toga bilo je njegovo neslaganje s poreskom politikom predsednika Fransoe Olanda.

"Smatram da je normalno plaćati, ali ne idiotima koji misle da rade dobro", rekao je 2014. nedeljniku Le Point.

Gde je rat, tu je i ona – oglasila se Anđelina Džoli FOTO

Otad Depardje nikada nije prestao da se hvali svojom novim domovinom, Rusijom, "velikom demokratijom", a pohvale je usmeravao i na Vladimira Putina, kog je upoređivao s papom Ivanom Pavlom II.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.