U potresu oštećeni manastiri Žiča i Sopoćani

Izvor: S media, 03.Nov.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U potresu oštećeni manastiri Žiča i Sopoćani

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić izjavio je danas su manastiri Žiča i Sopoćani u okolini Kraljeva pretrpeli manja oštećenja posle zemljotresa, ali da je situacija na terenu stabilna.

Bradić je u Skupštini Srbije rekao da je severni zid manastira Žiča napukao, ali da može da nastavi da služi svojoj svrsi, dok su Sopoćani pretrpeli manja oštećenja.

On je istakao da je sa Studenicom sve >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u redu. Prema njegovim rečima, ekipe Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika, kao i njegovog kraljevačkog ogranka, na terenu su i utvrđuju stanje.

Dve žrtve zemljotresa u Srbiji

Bradić će, kako "Blic" saznaje, sutra obići Žiču i Studenicu, a ceo slučaj je prijavljen organizaciji UNESKO.

U zemljotresu koji se jutros u 1.56 dogodio 10 kilometra severozapadno od Kraljeva, poginule su dve osobe, dok je povređeno više desetina ljudi, a pričinjena je i znatna materijalna šteta.

(Beta, Blic)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.