Tajfun Roke stigao do obala Japana

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun Roke stigao do obala Japana

Japanska meteorološka agencija saopštilaje da je tajfun Roke stigao danas do obala Japana i zahvatio oblast prefekture Šizuka. Očekuje se da će se tajfun kretati ka ostrvu Honšu.

Tajfun Roke stigao je danas do obala Japana i zahvatio oblast prefekture Šizuka, objavila je japanska meteorološka agencija.

Očekuje se da će se tajfun kretati ka ostrvu Honšu i ka severu zemlje, praćen obilnim kišama i udarima vetra jačine veće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i od 200 kilometara na sat.

Zemljotres pogodio Japan, očekuje se cunami

Snažan zemljotres na severoistočnoj obali Japana

U snažnoj oluji, koja je prethodila dolasku tajfuna, poginule su četiri osobe u centralnom delu zemlje, dok se za još dvoje ljudi traga.

Tajfun bi krajem dana trebalo, prema očekivanjima meteorologa, da zahvati gusto naseljene oblasti Japana, uključujući oblast Nagoje, Šizuke, kao i Tokija.

Na svom putu, oluja je izazvala poplave u prefekturi Aiči, industrijskom centru Japana, gde su vlasti pozvale više od milion gradjana da se evakuišu i napuste svoje domove.



Zbog uragana japanski proizvodjač automibila Tojota morao je da obustavi proizvodnju u 11 od 15 svojih fabrika u toj zemlji, uglavnom u oblasti Nagoje.


Više puteva je zatvoreno, oko 200 letova je otkazano do sada, a državni mediji najavljuju da će tokom dana njihov broj porasti.

Roke bi trebalo da zahvati i oblast Tohoku na severoistoku zemlje, već razorenu 11. marta u snažnom zemljotresu i cunamiju.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.