Japan procenio štetu od zemljotresa na 209 milijardi dolara

Izvor: Studio B, 24.Jun.2011, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan procenio štetu od zemljotresa na 209 milijardi dolara

Procenjuje se da su zgrade, saobraćajnice i luke u Japanu pretrpele štetu od zemljotresa i cunamija 11. marta od 16,9 biliona jena (209,8 milijardi dolara), saopštio je kabinet vlade te dalekoazijske zemlje.

Najnovija brojka je blizu donje granice raspona datog u ranijoj proceni vlade Japana od 16 do 25 biliona jena, prenela je novinska agencija Rojters.

U saopštenju Kabineta se navodi procena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << štete po stambene objekte i fabrike od 10,4 biliona jena (129,14 milijardi dolara) i po reke, luke i saobraćajnice od 2,2 biliona jena (27,3 milijarde dolara).

Pored toga, procenjuje se da su poljoprivreda i ribarska industrija pretrpeli štetu od 1,9 biliona jena (23,6 milijardi dolara), infrastruktura u sektoru gasa i vode od 1,3 biliona jena (16,14 milijardi dolara), a državna imovina od oko 1,1 biliona jena (13,6 milijardi dolara), izneo je kabinet premijera Naoto Kana.

Procena štete ne obuhvata oštećenja nuklearnih elektrana izazvanih prirodnom katastrofom pre više od tri meseca, stoji u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu,   Zemljotres,   Japan

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.