Japan: Najmanje 39 povređenih u zemljotresu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Najmanje 39 povređenih u zemljotresu

Najmanje 39 osoba, od kojih sedam teže, povređeno je u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale koji je ju subotu pogodio centralni deo Japana, javile su danas agencije.

Povređeni su uglavnom zadobili prelome, navodi AP.

Najjači udar pretrpela su sela Hakuba i Ogava, kao i grad Nagano u istoimenoj prefekturi na čijem je severu bio epicenter potresa.

Kako su saopštile vlasti prefekture, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najmanje 30 kuća srušeno je u Hakubi a još sedam u obližnjem selu Otari.

U nekoliko naselja prekinuto je snabdevanje vodom, koja se doprema cisternama, a u oblastima kod epicentra evakuisano je oko hiljadu ljudi.

U pogođenoj oblasti osećaju se i dalje podzemni potresi, koji će trajati još nedelju dana i pretiti rizikom pojava klizišta i lavina.

Epicentar zemljotresa bio je na deset kilometara dubine, a osetio se u 27 od 47 japanskih prefektura.

Nema upozorenja na pojavu cunamija a nadležne japanske vlasti saopštile su da nisu registrovane nikakve neuobičajene pojave na tri nuklearne centrale u pogođenim oblastima.


Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.