Godišnjica zemljotresa u Skoplju

Izvor: S media, 26.Jul.2011, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica zemljotresa u Skoplju

U Skoplju se danas obeležava 48 godina od katastrofalnog zemljotresa, u kojem je na ovaj dan 1963. poginulo 1.070 ljudi, a više od 50.000 ostalo bez krova nad glavom.

Nizom svečanosti i humanitarnim akcijama danas će u Skoplju biti obeleženo 48 godina od katastrofalnog zemljotresa u kojem je na ovaj dan 1963. poginulo 1.070 ljudi, a više od 50.000 ostalo bez krova nad glavom.

Već godinama, Skoplje ovaj dan obeležava u znak sećanja na poginule >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali i na one koji su solidarnošću pomogli da se grad ponovo izgradi.

Jak zemljotres pogodio Japan

U zemljotresu 13 mrtvih, 80 povređenih

Posebna zahvalnost upućuje se Ujedinjenim nacijama, čija je Generalna skupština u oktobru 1963. jednoglasno usvojila rezoluciju o pomoći tadašnjoj jugoslovenskoj vladi za rekonstrukciju glavnog grada Makedonije.

Predviđeno je da domaće i strane delegacije danas polože cveće ispred spomenika poginulima u zemljotresu na gradskom groblju u Skoplju, a Crveni krst organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Manifestacija će biti završena izložbom "Susret solidarnosti 1964-73" u Muzeju Skoplja.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GODIŠNJICA ZEMLJOTRESA U SKOPLJU

Izvor: Kurir, 26.Jul.2011

SKOPLJE - Nizom svečanosti i humanitarnim akcijama danas će u Skoplju biti obeleženo 48 godina od katastrofalnog zemljotresa u kojem je na ovaj dan 1963. poginulo 1.070 ljudi, a više od 50.000 ostalo bez krova nad glavom...Već godinama, Skoplje ovaj dan obeležava u znak sećanja na poginule ali...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.