Uhapšen El Čapov ministar: Bio zadužen za bezbednost u Meksiku, a pomagao u švercu narkotika

Izvor: 011vodič.com, 11.Dec.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen El Čapov ministar: Bio zadužen za bezbednost u Meksiku, a pomagao u švercu narkotika

Henaro Garsija Luna, meksički ministar javne bezbednosti od 2006. do 2012, optužen je u Njujorku za primanje više miliona dolara mita od narko-kartela Sinaloa da bi kriminalcima omogućio da nekažnjeno deluju u Meksiku, prenosi N1.
Njega su u ponedeljak uhapsili u Dalasu, a tužilaštvo je navelo da će tražiti da bude prebačen u Njujork.
Navedeno je da je Luna od 2001. do 2012, u vreme kada je zauzimao >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << visoke funkcije vezane za policiju u meksičkoj vladi, uzeo više miliona dolara mita.
To se dešavalo dok je Luna “kontrolisao meksičku federalnu policiju i bio odgovoran za obezbeđivanje javne sigurnosti u Meksiku”, naveo je tužilac.
“Hapšenje pokazuje našu odlučnost da privedemo pravdi one koji pomažu kartelima u nanošenju razorne štete SAD i Meksiku, nezavisno od položaja na kojima su bili dok su činili zločine”, rekao je Donohju.
Prema navodima tužilaštva, zahvaljujući podmićivanju Lune, kartel Sinaloa je neometano mogao da šalje tone kokaina i drugih narkotika u SAD, istovremeno dobijajući poverljive policijske podatke o istragama i informacije o rivalskim kartelima.
Lunini advokati nisu imali komentar.

The post Uhapšen El Čapov ministar: Bio zadužen za bezbednost u Meksiku, a pomagao u švercu narkotika appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.