RUSIJA: Amerika da ide iz Sirije svojoj kući a Turci da završe sa teroristima pa i oni svojoj kući …

Izvor: 011vodič.com, 08.Okt.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA: Amerika da ide iz Sirije svojoj kući a Turci da završe sa teroristima pa i oni svojoj kući …

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan nisu razgovarali o planiranoj turskoj operaciji u Siriji, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kremlj poziva da se izbegavaju akcije koje mogu stvarati prepreke na putu rešavanja sirijske krize, izjavio je Peskov, komentarišući pripreme turskih snaga za operaciju na severu Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << .
On je podsetio da Moskva i Ankara dele mišljenje o sirijskom teritorijalnom integritetu.
„Nadamo se da će se naše turske kolege držati tog stava u svim situacijama“, rekao je Peskov.
Međutim, prema njegovim rečima, Ankara mora da se zaštiti od „terorističkih elemenata koji se mogu skrivati na teritoriji Sirije, ali uz poštovanje teritorijalne i političke celovitosti Sirije“.
Peskov je ponovio stav Moskve da sve strane vojne snage „sa ilegalnim prisustvom“ treba da napuste Siriju.
Redžep Tajip Erdogan je ranije saopštio da bi narednih dana mogla da bude doneta odluka o turskoj operaciji na severu Sirije, istočno od Eufrata. On je dodao da će cilj operacije biti čišćenje sirijske teritorije na granici sa Turskom od snaga samoodbrane sirijskih Kurda, stvaranje zone bezbednosti i prihvat sirijskih izbeglica u Turskoj.

The post RUSIJA: Amerika da ide iz Sirije svojoj kući a Turci da završe sa teroristima pa i oni svojoj kući … appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Rusija protiv uključivanja SAD u pregovore o Ukrajini

Izvor: RTS, 08.Okt.2019

Rusija ne podržava ideju da se SAD uključe u pregovore o rešavanju sukoba na jugoistoku Ukrajine, izjavio je portaprol Kremlja Dmitrij Peskov. . Portparol Kremlja je naglasio da Vašington može da iskoristi svoj uticaj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.