Ova firma je našla način da radnike oslobodi stresa – dali su im ljubimce i učinili čudo! Čak im je direktor obećao i bonus (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Maj.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova firma je našla način da radnike oslobodi stresa – dali su im ljubimce i učinili čudo! Čak im je direktor obećao i bonus (VIDEO)

Jedna firma u Japanu, zemlji gde su kompanije poznate po dugom radnom vremenu i često stresnoj hijerarhiskoj disciplini, pronašla je terapiju za smanjenje stresa - mačke.

U maloj tokijskoj kancelariji informatičke firme Ferej (Ferray) devet mačaka skaču na kolena zaposlenim, šetaju se po tastaturama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji.

Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku "mačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u kancelariji" 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenim da dođu sa svojom mačkom. Rekao je i da daje 5.000 jena (40 evra) mesečno svakom ko spase mačku.

— V and Ume (@v_ume) February 24, 2017

I druge japanske kompanije su se okrenule životinjama da smanje stres i napetost na radnom mestu.

U japanskom ogranku firme Orakl (Oracle) pas nazvan Kendi postao je njihov "ambasador, zadužen da prima goste i smiruje zaposlene, može da se pročita na njihovom internet sajtu. Orakl u Japanu ima psa u kancelariju od 1991. i Kendi koja je četvrti pas po redu, sada ima svoj Tviter i Instagram nalog.

Kompanija za ljudske resurse Pasona Grup "zaposlila je" u punom radnom vremenu dve koze 2011. godine i dve alpake 2013, delimično u terapeutske svrhe.

Tokio ima šezdesetak kafea gde su zvanično dozvoljene mačke i gde se slobodno šetaju među klijentima.

A Japanese company is encouraging people to bring their cats to the office to help them cope with stress and fatigue pic.twitter.com/EnA4RSNsyI

— AFP news agency (@AFP) May 19, 2017

(Telegraf.rs/ Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.