Izvor: 011vodič.com, 03.Nov.2019, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makronova izjava razbesnela Bugare, ambasadorka u Sofiji pozvana na razgovor

Bugarska je uputila Francuskoj protestnu notu zbog izjava predsednika Emanuela Makrona, a francuska ambasadorka u Sofiji pozvana je u Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske na razgovor 4. novembra, prenosi Tanjug.

Makron je u intervjuu za krajnje desni magazin „Aktuelne vrednosti“, objavljenom juče, rekao da više voli ilegalne migrante iz Gvineje i Obale Slonovače nego „bande iz Ukrajine i Bugarske“.
Šefica bugarske diplomatije Ekaterina Zaharijeva naredila >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je bugarskom ambasadoru u Parizu da uputi protestnu notu francuskom ministarstvu spoljnih poslova i istovremeno pozvala francusku ambasadorku Florans Robin u Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske.
Zaharijeva je u saopštenju istakla da su Makronove reči uvredljive i neprihvatljive.
Ona je dodala da ne razume razlog za takvu izjavu francuskog predsednika i ocenila da je verovatno reč o nekim unutrašnjim političkim problemima, prenosi BTA.
Zaharijeva je izrazila uverenje da će ovaj nesporazum biti rešen diplomatskim putem.
Zamenik premijera i ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov takođe je reagovao na Makronovu izjavu.
On je na Fejsbuku napisao da je to „još jedan primer arogancije koju demonstrira jedan od aktuelnih lidera nekadašnje Antante“ i istakao da je ona neprihvatljiva i uvredljiva sa diplomatskog gledišta.


Изказването на френския президент Макрон, че предпочита мигранти от Африка вместо „български и украински банди“ е…
Posted by Красимир Каракачанов on Saturday, November 2, 2019

„Kategorički se protivim takvim pokušajima da se Bugarska diskredituje i da se gaze prava bugarskih građana. Bivše kolonijalne sile treba da se suoče s nasleđem svoje bivše vladavine“, napisao je Karakačanov.

The post Makronova izjava razbesnela Bugare, ambasadorka u Sofiji pozvana na razgovor appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Pariz

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Bugarska uputila protestnu notu Francuskoj zbog izjave Makrona

Izvor: 011vodič.com, 03.Nov.2019

Bugarska je uputila protestnu notu Francuskoj zbog izjave predsednika Emanuela Makrona francuskom nedeljniku u kojoj se pominju „bugarske ilegalne filijale“, saopštilo je bugarsko Ministarstvo inostranih poslova.. „Šefica bugarske diplomatije Ekaterina Zaharijeva zatražila je od bugarskog ambasadora...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.