Jakšić: Šešelj ne zaslužuje ni deklaraciju ni rezoluciju

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić: Šešelj ne zaslužuje ni deklaraciju ni rezoluciju

BEOGRAD - Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić smatra da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ne zaslužuje rezoluciju Evropskog parlamenta, niti deklaraciju hrvatskog Sabora jer je riječ o "ličnosti koja je na marginama srpske politike".

On je ocijenio da je "efekat Šešelj" gotovo efemeran na političkoj sceni Srbije, ali da je zato dobio na snazi u regionu.

"Šešelj takav >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kakav je ne zaslužuje rezoluciju Evropskog parlamenta niti deklaraciju hrvatskog Sabora i mislim da susedima treba ubedljivije objasniti da je Šešelj na marginama srpske politike i da su nikakve šanse da on vrati opasnu moć koju je imao. To je način da se smire strasti", zaključio je Jakšić.

On smatra da su prozivke iz Hrvatske više u funkciji unutrašnje politike, prenose beogradski mediji.

Hrvatski Sabor jednoglasno je usvojio Deklaraciju kojom je osudio puštanje iz haškog pritvora /predsjednika SRS/ Vojislava Šešelja i od Suda zatražio da ga vrati u zatvor zbog, kako je obrazloženo, ratnohuškačke i velikosrpske retorike.

Evropski parlament danas odlučuje o svojoj rezoluciji o Šešelju, takođe na inicijativu hrvatskih evroparlamentaraca.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.