Američka vlada: Sirene ne postoje!

Izvor: Kurir, 03.Jul.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka vlada: Sirene ne postoje!

Američke vlasti su nedavno bile prinuđene da objave saopštenje u kojem negiraju da imaju bilo kakvih dokaza o postojanju sirena, mitskih bića sa glavom žene i telom ribe

VAŠTINGTON - Američke vlasti su nedavno bile prinuđene da objave saopštenje u kojem negiraju da imaju bilo kakvih dokaza o postojanju sirena, mitskih bića sa glavom žene i telom ribe.

Kako prenosi BBC, Američka okeanska služba, jedna od naučnih agencija američke vlade, izdala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neobično saopštenje nakon TV emisije posvećene ovim bajkovitim stvorenjima za koju su mnogi gledaoci poverovali da je reč o dokumentarcu.

"Dokazi o morskim humanoidima nikada nisu pronađeni", ističe se u saopštenju koje je postavljeno na sajtu agencije.

Slike i priče o sirenama pojavljuju se kroz istoriju u mitologiji i umetnosti naroda širom sveta, od Homerove "Odiseje" do usmenih legendi australijskih Aboridžina, objašnjava Američka okeanska služba.

Predstavnica agencije Kerol Kevena objasnila je za BBC da su u pisanju saopštenja korišćeni postojeći pisani izvori, s obzirom na to da okeanska služba nema nikakav "naučni program o sirenama".

Ona je navela da su najmanje dve osobe pisale agenciji tražeći više informacija o mitskim stvorenjima nakon što je u maju emitovana emisija "Sirene: pronađeno telo" na kanalu "Animal planet" koji uglavnom prikazuje dokumentarne filmove o životinjama. Premda čista fiksija, emisija je zbog načina na koji je snimljena i prezentovana dovela deo gledalaca u zabludu da se radi i edukativnom programu, saopštila je TV mreža Diskaveri kojoj pripada kanal "Animal planet".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka vlada objavila da sirene ne postoje

Izvor: Blic, 03.Jul.2012

Američke vlasti su nedavno bile prinuđene da objave saopštenje u kojem negiraju da imaju bilo kakvih dokaza o postojanju srena, mitskih bića sa glavom žene i telom ribe...Kako prenosi BBC, Američka okeanska služba, jedna od naučnih agencija američke vlade, izdala je neobično saopštenje nakon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.