Odluka o izručenju Asanža 24. februara

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o izručenju Asanža 24. februara

Odluka o tome da li će osnivača Internet sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž biti izručen Švedskoj, zbog navodnog seksulanog zlostavljanja dve Švedjanke, volonterke tog portala, biće doneta 24. februara, potvrdili su danas zvaničnici londosnkog suda.

Sudija Hauard Ridl izjavio je da je londonskom sudu potrebno vreme da razmotri zahtev Švedske za izručenje Asanža toj zemlji i zakazao nastavak procesa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za 24. februar.

Odbačen Asanžov zahtev za odlaganje procesa

Sudski zvaničnici potvrdili su Agenciji Frans pres da će sudija Ridl tog dana doneti odluku da li će Asanž biti izručen u Švedskoj.

Čak i u slučaju da londonski sud odobri zahtev Švedske, Asanž se može žaliti na takvu odluku.

Advokat osnivača "Vikiliksa" Džefri Robertson optužio je danas pred londonskim sudom premijera Švedske Frederika Rajnfelta za stvaranje "otrovne atmosfere" i umanjivanje šansi da Australijanac u Švedskoj dobije pošteno sudjenje.

Asanž je paranoičan i megaloman

Rajnfelt je juče odbacio kritike koje je Asanžova odbrana izrekla na račun švedskog pravosudnog sistema i kazao da optužbe protiv osnivača "Vikilikisa" treba shvatiti "veoma ozbiljno".

Sudija londonskog suda danas nije prihvatio zahtev odbrane Asanža za odlaganje procesa do početka marta zbog predstavljanja novih dokaza i rekao da svi dokazi moraju biti predstavljeni danas.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka o izručenju Asanža Švedskoj 24. februara

Izvor: Blic, 11.Feb.2011

Odluka o tome da li će osnivača Internet sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž biti izručen Švedskoj, zbog navodnog seksualnog zlostavljanja dve Šveđanke, volonterke tog portala, biće doneta 24. februara, potvrdili su danas zvaničnici londonskog suda. ..Sudija Hauard Ridl izjavio je da je londonskom...

Nastavak na Blic...

O IZRUČENJU ASANŽA ŠVEDSKOJ 24. FEBRUARA

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011

LONDON - Odluka o tome da li će osnivač internet sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž biti izručen Švedskoj, zbog navodnog seksualnog zlostavljanja dve Šveđanke, volonterke tog portala, biće doneta 24. februara, potvrdili su zvaničnici londonskog suda...Sudija Hauard Ridl izjavio je da je londonskom...

Nastavak na Kurir...

Odluka o Asanžovom izručenju krajem februara

Izvor: Danas, 11.Feb.2011

Sud u Britaniji doneće 24. februara odluku da li će prihvatiti zahtev Švedske za izručenje osnivača sajta Vikiliks, Džulijana Asanža.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.