Asanž nudi 20.000 evra za informacije o ubistvu blogerke

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž nudi 20.000 evra za informacije o ubistvu blogerke

Osnivač Vikiliksa DŽulijan Asanž ponudio je 20.000 evra za informacije u ubistvu poznate istraživačke novinarke u Malti Dafne Karuane Galicije - "Vikiliks žene".

Poznata blogerka koja je ubijena u ponedeljak popodne autobombom, bila oštra kritičarka vlasti, koja je premijera Malte DŽosefa Muskata optužila za korupciju u skandalu Panamski dokumenti, prenose mediji.

Ubijena je četiri meseca nakon pobede njegove stranke na prevremenim izborima, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je sazvao zbog njenih optužbi.

Državna televizija je objavila da je novinarka pre dve sedmice podnela prijavu policiji u kojoj je navela da dobija pretnje.

"Zgrožen sam vešću da je malteška istraživačka novinarka Dafne Karuana Galicija ubijena autobombom  nedaleko svog doma. Dajem nagradu od 20.000 eura za informacije koje će dovesti do osude njenih ubojica", objavio je Asanž na Tviteru.

Metju, sin novinarke izjavio je da je njegova majka ubijena jer je razotkrila korupciju u državi.

"Ubijena je jer je stala između vladavine prava i onih koji je krše, kao i mnogi veliki novinari. Postala je meta jer je jedina osoba koja je to učinila", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Wikileaks

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.