Asanž nudi 20.000€ za informaciju o ubicama Vikiliks žene

Izvor: B92, 17.Okt.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž nudi 20.000€ za informaciju o ubicama Vikiliks žene

London -- Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nudi nagradu u iznosu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja ubica novinarke sa Malte Dafne Karuan Galicije.

"Razbesnelo me je kada sam čuo da je malteška istraživačka novinarka i blogerka Dafne Karuana Galicija ubijena nedaleko od svoje kuće, bombom postavljenom pod automobil. Nudim nagradu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do krivaca za njenu smrt", napisao je Asanž na svom Tviteru, prenosi BBC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Novinarka sa Malte Dafne Karuana Galicija ubijena je u ponedeljak u eksploziji bombe koja je podmetnuta pod njen automobil. Portal "Politiko" ju je proglasio "Vikiliks ženom".

Ona je pisala o korupciji, a poslednje dve godine u izveštajima se fokusirala na otkrića takozvanih "panamskih papira", odnosno 11,5 miliona dokumenata koja su procurila iz interne baze podataka četvrte najveće ofšor pravne firme u svetu, "Mosak fonseka".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.