Filip Šubarić: Voleo bih da postanem veliki glumac, ali da živim na Kosovu

Izvor: Blic, 17.Avg.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Šubarić: Voleo bih da postanem veliki glumac, ali da živim na Kosovu

Filip Šubarić, jedan od junaka filma "Enklava", kaže za "Blic" da je bio oduševljen aplauzom koji je dobio nakon premijere filma "Enklava" na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji.

- Moj život na Kosovu je isti kao što je publika videla na platnu. Zato mi nije bilo teško da odglumim, a kada sam video kako je publika emotivno prihvatila film jer je preko 90 odsto njih plakalo, pa aplauz koji sam dobio, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam presrećan - priča ovaj dečak iz Štrpca, najjužnije srpske enklave na Kosovu i Metohiji.

Filip, skromni trinaestogodišnjak, kaže da mu je snimanje filma "Enklava" sa našim poznatim glumcima poput Nebojše Glogovca i Anice Dobre, izgledao kao da igra fudbal sa svojim vršnjacima.

- Dešavalo mi se da pojedine scene ponovim nekoliko puta, ali ništa mi nije bilo teško. Scene sa mojim drugarima, koji su inače sa Kosova, snimio sam kao da stvarno razgovaramo, što se inače i dešava u našim životima - kaže Filip, koji je imao deset godina kada je sniman film.

On nam je otkrio da mu je najteže bilo kada su jedni drugima udarali šamare, a da mu je najlepši deo sa snimanja bio kada su bili u školi, i kada su se vozili u vojnom transporteru.

- Moji pogledi na budućnost su sada drugačiji. Voleo bih da studiram glumu i postanem veliki glumac, ali i da ostanem da živim na Kosovu - poručio je Filip Šubarić i dodao da mu se mnogo sviđa u Vrnjačkoj Banji i da će ostati tokom celog Festivala filmskog scenaraja kako bi video što više filmova.

Sutra zatvaranje festivala u Vrnjačkoj Banji

 Festival filmskog scenarija, koji je počeo 14. avgusta, završava se sutra, kada će žiri proglasiti pobednika 39. po redu festivala. Publika će poslednje večeri moći da pogleda filmove "Psiho - seansa", "Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš? i "Bez stepenika".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.