Stihovi, gluma i muzika na temu ljubavi 8. marta u vranjskom Pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2021, 12:27

Stihovi, gluma i muzika na temu ljubavi 8. marta u vranjskom Pozorištu

Vranjanci će u ponedeljak, 8. marta, u Pozorištu “Bora Stanković” moći da pogledaju muzičko-scenski prikaz Pusti da budem ljubav reditelja Dragana Živkovića, u kome će 14 izvođača govoriti stihove stranih i domaćih pesnika, klasika i modernista, svirati, pevati i glumiti na temu ljubavi. Početak je zakazan za 19 sati.

Prema rečima autora, projekat je rađen mesec dana, kruna nastupa će biti scenski prikaz pripovetke “Večiti poljubac” Bore Stankovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dok je kostur priče ljubavna poezija.

Ljubav pokreće svet, i njoj u slavu prozboricemo neke možda zaboravljene rime, možda zaboravlje misli, razbuktati možda zaboravljenu emociju. Da podsetimo sugrađane na to ko smo i šta smo, i od kakvog kova sazdani. Naša duhovna hrana je ljubav. Razumem da je danas, zbog okolnost, teško otvoriti ovu temu, ali tim više za ove mlade ljude, koji nastupaju,izazov će biti veći. Inače, verujem da je ženama, ali i muškarcima, pažnja potrebna svakog dana, I zbog toga, u slavu onoga što je duhovno, a ne materijalno, želimo da sa publikom podelimo ono na čemu smo radili mesec dana. Emociju, toplinu,nežnost - kaže Živković.

Dodaje da se nada da će prikaz Pusti da budem ljubav imati i reprize, a da će prikupljeni novac biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Ulaz će biti besplatan, ali isključivo sa kartama.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.