Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 5. 3. 2021.

| Kultura

Stihovi, gluma i muzika na temu ljubavi 8. marta u vranjskom Pozorištu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Scena vranjsko pozorište
Početak u 19 sati; foto: M. D. /JV

Vranjanci će u ponedeljak, 8. marta, u Pozorištu “Bora Stanković” moći da pogledaju muzičko-scenski prikaz Pusti da budem ljubav reditelja Dragana Živkovića, u kome će 14 izvođača govoriti stihove stranih i domaćih pesnika, klasika i modernista, svirati, pevati i glumiti na temu ljubavi. Početak je zakazan za 19 sati.

Prema rečima autora, projekat je rađen mesec dana, kruna nastupa će biti scenski prikaz pripovetke “Večiti poljubac” Bore Stankovića, dok je kostur priče ljubavna poezija.

Ljubav pokreće svet, i njoj u slavu prozboricemo neke možda zaboravljene rime, možda zaboravlje misli, razbuktati možda zaboravljenu emociju. Da podsetimo sugrađane na to ko smo i šta smo, i od kakvog kova sazdani. Naša duhovna hrana je ljubav. Razumem da je danas, zbog okolnost, teško otvoriti ovu temu, ali tim više za ove mlade ljude, koji nastupaju,izazov će biti veći. Inače, verujem da je ženama, ali i muškarcima, pažnja potrebna svakog dana, I zbog toga, u slavu onoga što je duhovno, a ne materijalno, želimo da sa publikom podelimo ono na čemu smo radili mesec dana. Emociju, toplinu,nežnost - kaže Živković.

Dodaje da se nada da će prikaz Pusti da budem ljubav imati i reprize, a da će prikupljeni novac biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Ulaz će biti besplatan, ali isključivo sa kartama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: