Dvoje poginulih kod Trgovišta

Izvor: B92, 12.Sep.2011, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje poginulih kod Trgovišta

Vranje -- Jedan muškarac i jedno dete poginuli su, a više od 20 putnika je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Donja Trnica, u opštini Trgovište.

Predsednik opštine Trgovište Darko Tomić rekao je da se nesreća dogodila jutros oko 10.30.

On je rekao da je do nesreće došlo kada je autobus "Jedinstvo Kavim" iz Vranja, na liniji Vranje-Trgovište, sleteo sa puta u provaliju.

Poginuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dejan Milošević, radnik policijske uprave Vranje i njegov šestogodišnji sin. 14 putnika iz autobusa je sa lakšim i težim telesnim povredama zbrinuto u Zdravstvenom centru Vranje. Povređeni putnici su van životne opasnosti.

Aleksandra Ljubić, koja je sa teškim povredama ekstremiteta zbrinuta na odeljenju ortopedije ZC Vranje, kaže da je prava sreća što je gusto rastinje zaustavilo autobus da ne sleti još dublje u klisuru reke Pčinje.

Nažalost, za šestogodišnjeg dečaka i njegovog oca koji su stajali pored vozača, nije bilo spasa.

Pored Aleksandre, još jedna osoba sa prelomima rebara i lopatice hospitalizovana je na odeljenju hirurgije dok je jedno lice sa teškim povredama ekstremiteta prebačeno u Klinički centar Niš. Ostali povređeni putnici su posle ukazane pomoci pušteni na kućno lečenje.

U trenutku nesrece u autobusu su bila 24 putnika. Uzrok jos uvek nije poznat.

Direktor preduzeća "Kavim Jedinstvo" kaže da je autobus koji je sleteo u provaliju bio nov, proizveden 2009. godine, marke "Volvo", kao i da je vozač koji je njime upravljao bio odmoran.

B92 nezvanično saznaje da je do nesreće došlo nakon pucanja gume.

Prema izjavama vozača iz Jedinstva Kavim, put sa koga je sleteo autobus nije poznat po nesrećama, a na samom mestu sletanja provalija je duboka oko sedam metara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teška saobraćajna nesreća kod Trgovišta

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2011

Otac i njegov petogodišnji sin poginuli su a više od 20 osoba je povređeno kada je autobus na liniji Vranje-Trgovište sleteo u provaliju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U nesreći autobusa poginule dve osobe, 14 povređeno

Izvor: EMportal, 12.Sep.2011

U saobraćajnoj nesreći autobusa kod sela Donja Trnica u opštini Trgovište poginuli su radnik policijske stanice u tom gradu Dejan Milošević i njegov sin, dok je 14 putnika teže i lakše povređeno, saopštili su lokalni zvaničnici.

Nastavak na EMportal...

Autobus sleteo u provaliju

Izvor: JužneVesti.com, 12.Sep.2011

Dva putnika su poginula a 14 je povređeno kada je autobus "Kavim-Jedinstvo" sleteo sa puta u blizini Trgovišta.

Nastavak na JužneVesti.com...

Zadržavanje od 48 sati za vozača autobusa iz Vranja

Izvor: Blic, 13.Sep.2011, 13:05

Policija je donela rešenje o zadržavanju do 48 sati vozaču autobusa preduzeća "Kavim Jedinstvo" Branislavu S. (43) iz Vranja zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja...U nesreći koja se dogodila juče na regionalnom putu Davidovac - Radovnica Dejan M....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.