AUTOBUS SLETEO U PROVALIJU, POGINULI SIN I OTAC

Izvor: Kurir, 12.Sep.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTOBUS SLETEO U PROVALIJU, POGINULI SIN I OTAC

TRGOVIŠTE - Tragedija! Dejan Milošević (30), policajac u Vranju, i njegov šestogodišnji sin poginuli su juče oko 10.30 kad je autobus „Kavim Jedinstva“, u kojem je bilo 24 putnika, u selu Donja Trnica kod Trgovišta sleteo u šanac dubok desetak metara! U ovoj nesreći povređeno je još 14 putnika, ali niko od njih nije u životnoj opasnosti.

TRGOVIŠTE - Tragedija!

Dejan Milošević (30), policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Vranju, i njegov šestogodišnji sin poginuli su juče oko 10.30 kad je autobus „Kavim Jedinstva“, u kojem je bilo 24 putnika, u selu Donja Trnica kod Trgovišta sleteo u šanac dubok desetak metara! U ovoj nesreći povređeno je još 14 putnika, ali niko od njih nije u životnoj opasnosti.

- Jadno dete! Svi smo u šoku! Dečak je s ocem krenuo u Trgovište kako bi posetio rodbinu! Majka nije bila s njima u autobusu, a kad su joj javili, doživela je stravičan šok! Morali su da je prebace u bolnicu u Vranju - ispričala je uplakana putnica iz autobusa.

Srboljub Milosavljević, portparol Osnovnog suda u Vranju, rekao je da se utvrđuje da li je uzrok nesreće kvar na autobusu ili ljudski faktor. Putnici kažu da je najverovatnije pukla guma na autobusu.

- Nekoliko sekundi pre sletanja s puta nešto je puklo. Vozač je uzviknuo: „Pazite se“, a onda smo sleteli u ambis - priča jedan od putnika.

Očevici koji su spasavali putnike kažu da je prizor bio jeziv.

- Odzvanjali su jauci povređenih i uplašenih putnika. Najteže je bilo prići im, jer je teren vrlo nepristupačan. Po pet spasilaca jedva je izvlačilo jednog povređenog - ispričao je očevidac.

U bolnici u Vranju zbrinuto je 14 povređenih putnika, a putnici s lakšim povredama su posle ukazane pomoći pušteni kućama.

- Dva putnika su zbog teških povreda ekstremiteta posle ukazane pomoć prebačeni u Klinički centar u Nišu. Jedan putnik je zbog povreda rebara i lopatica zadržan na odeljenju hirurgije vranjske bolnice, dok je drugi s povredama ruke i noge smešten na ortopediji. Niko od povređenih trenutno nije životno ugrožen - kaže dr Dušan Aleksić, direktor bolnice u Vranju.

Dan žalosti

Predsednik opštine Trgovište Darko Tomić rekao je da će 14. septembra u ovoj opštini biti proglašen dan žalosti.

- Na sednici odbornika Skupštine opštine doneta je odluka da opština na račun porodice nastradalih uplati 100.000 dinara kao jednokratnu pomoć - istakao je Tomić.

Putnica: Sve je bilo iznenada

Aleksandra Lj., povređena putnica, izjavila je da se sve desilo iznenada.

- Izašli smo iz krivine. Odjednom smo svi počeli da letimo po autobusu. Survali smo se pravo dole u provaliju - kaže povređena Aleksandra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.