Dvoje poginulih kod Trgovišta

Jedan muškarac i jedno dete poginuli su, a više od 20 putnika je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Donja Trnica, u opštini Trgovište.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2011.

11:45

Default images

Predsednik opštine Trgovište Darko Tomić rekao je da se nesreća dogodila jutros oko 10.30.

On je rekao da je do nesreće došlo kada je autobus "Jedinstvo Kavim" iz Vranja, na liniji Vranje-Trgovište, sleteo sa puta u provaliju.

Poginuo je Dejan Milošević, radnik policijske uprave Vranje i njegov šestogodišnji sin. 14 putnika iz autobusa je sa lakšim i težim telesnim povredama zbrinuto u Zdravstvenom centru Vranje. Povređeni putnici su van životne opasnosti.

Aleksandra Ljubić, koja je sa teškim povredama ekstremiteta zbrinuta na odeljenju ortopedije ZC Vranje, kaže da je prava sreća što je gusto rastinje zaustavilo autobus da ne sleti još dublje u klisuru reke Pčinje.

Nažalost, za šestogodišnjeg dečaka i njegovog oca koji su stajali pored vozača, nije bilo spasa.

Pored Aleksandre, još jedna osoba sa prelomima rebara i lopatice hospitalizovana je na odeljenju hirurgije dok je jedno lice sa teškim povredama ekstremiteta prebačeno u Klinički centar Niš. Ostali povređeni putnici su posle ukazane pomoci pušteni na kućno lečenje.

U trenutku nesrece u autobusu su bila 24 putnika. Uzrok jos uvek nije poznat.

Direktor preduzeća "Kavim Jedinstvo" kaže da je autobus koji je sleteo u provaliju bio nov, proizveden 2009. godine, marke "Volvo", kao i da je vozač koji je njime upravljao bio odmoran.

B92 nezvanično saznaje da je do nesreće došlo nakon pucanja gume.

Prema izjavama vozača iz Jedinstva Kavim, put sa koga je sleteo autobus nije poznat po nesrećama, a na samom mestu sletanja provalija je duboka oko sedam metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: