Zamenik gradonačelnika Hersona u pritvoru, osumnjičen za saradnju s Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 08:01

Zamenik gradonačelnika Hersona u pritvoru, osumnjičen za saradnju s Rusijom

Ukrajinski Državni istražni biro (DIB) saopštio je da je zadržao u pritvoru zamenika gradonačelnika Hersona pod optužbom da je sarađivao sa Rusijom.

List Ukrainska pravda identifikovao je uhapšenog kao Vladimira Pepela. "Službenici DIB, u bliskoj saradnji sa tužiocima, priveli su zamenika gradonačelnika Hersona.

On je optužen za kolaboracionizam", naveo je biro na svom nalogu na Telegramu. Kako prenosi TASS, pritvorenom preti do 12 godina zatvora ako bude proglašen krivim.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajina: Zamenik gradonačelnika Hersona u pritvoru, osumnjičen za saradnju s Rusijom

Izvor: Blic, 30.Nov.2022

Ukrajinski Državni istražni biro (DIB) saopštio je da je zadržao u pritvoru zamenika gradonačelnika Hersona pod optužbom da je sarađivao sa Rusijom. List "Ukrajinska pravda" identifikovao je uhapšenog kao Vladimira Pepela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.