Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2023, 07:22

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Grosi stigao u Energodar, Zelenski spreman na susret sa Sijem

Rat u Ukrajini – 398. dan. Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi stigao je u grad Energodar i na teritoriju Zaporoške nuklearne elektrane. Grosi je juče izjavio da pokušava da posreduje u dogovoru o merama zaštite ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje koju je okupirala Rusija, istakavši da je prilagodio svoje predloge u nastojanju da se postigne "iskorak u pregovorima", preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rat – dan 399: Nova optužba: Rusi pogodili vrtić; Turska bi želela pregovore što pre; NATO upozoren

Izvor: B92, 29.Mar.2023

Završen je 399. dan rata u Ukrajini...Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je severni region Ukrajine u Sumskoj oblasti i obišao vojnike koji se bore na tom delu fronta...Poljski premijer Mateuš Moravjecki rekao je da će se Belorusija sigurno suočiti sa daljim sankcijama EU zbog najave...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.