Predalo se još 700 vojnika iz Azovstalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 07:25

Predalo se još 700 vojnika iz Azovstalja

Ukrajina čini "sve moguće i nemoguće" kako bi spasila preostale borce zarobljene u čeličani Azovstalj u Marijupolju, kaže zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar. Maliar je rekla da Kijev zna koliko se još vojnika nalazi u čeličani, ali je naglasila da je to "osetljiva informacija".

U ponedeljak je 264-oro boraca, od kojih su mnogi teško ranjeni, evakuisano u oblasti koje su pod kontrolom proruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snaga, prenosi Bi-Bi-Si.

Prema navodima Rojtersa, u utorak je još sedam autobusa viđeno kako napuštaju lice mesta.

Konvoj je stigao u Olenivku, selo koje drže proruske snage u Donbasu, dodaje Bi-bi-Si.

Rusko tužilaštvo saopštilo je da će ispitati sve ukrajinske vojnike u sklopu istrage o, kako navodi Moskva, "zločinama ukrajinskog režima protiv civila Donbasa".

Ukrajina želi da razmeni svoje vojnike za zarobljene ruske vojnike u sklopu sporazuma o evakuaciji koji je potvrdila Moskva.

Predalo se još 700 vojnika

Skoro 700 ukrajinskih vojnika iz železare Azovstal u Marijupolju se za protekla 24 sata predalo ruskim snagama, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane u Moskvi.

Navedeno je da je oružje položilo ukupno 959 ukrajinskih vojnika iz železare, javlja Rojters.

Proruski separatisti tvrde da se komandant ukrajinskih snaga u Azovstalu nije predao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajina: "Činimo sve da spasimo preostale vojnike iz Azovstalja, znamo koliko ih tamo još ima"

Izvor: Blic, 18.Maj.2022

Ukrajina čini "sve moguće i nemoguće" kako bi spasila preostale borce zarobljene u čeličani Azovstalj u Marijupolju, kaže zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.