U Sremskoj Mitrovici dodeljeno 88 ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 16:15

U Sremskoj Mitrovici dodeljeno 88 ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje

U Sremskoj Mitrovici dodeljeno je 88 ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje za 2022. godinu. Ugovore su uručili direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić u prisustvu gradonačelnice Grada Sremska Mitrovica Svetlane Milovanović i direktorice Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Sremska Mitrovica Marijane Grabić. Ukupna vrednost subvencija je 26 miliona dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ukupno 88 ugovora za dobijanje sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa uručeno je danas u Sremskoj Mitrovici. Proizvodnja kolača, zanatske delatnosti i modeliranje odeće, samo su neke od odabranih budućih biznisa Mitrovčana.

Svečanu dodelu u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličile su Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica i Nacionalna služba za zapošljavanje Republike Srbije u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica

Prema zvaničnim podacima, Grad Sremska Mitrovica ima stopu nezaposlenosti ispod 4% procenta, a dodeli ugovora budućim mitrovačkim preduzetnicima prisustvovala je i gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović.

Ukupna vrednost subvencija iznosi 26 miliona dinara, a među 88 dobitnika je i 4 osobe sa invaliditetom. Ugovore je dodelila ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.Čestitajući budućim preduzetnicima, Kisić je istakla zadovoljstvo zbog činjenice da su većina potpisnika ugovora mladi ljudi. Posebno zadovoljstvo istakla je , predstavlja činjenica da veći broj potpisnika čine žene.

Posle dodele ugovora,ministarka Kisić je u društvu direktora Nacionalnih službi za zapošljavanje obišla proizvodni pogon fabrike Metalfer u Sremskoj Mitrovici,gde se upoznala sa proizvodnjom i budućim planovima mitrovačke železare.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.