Sud traži dokumente o isplatama Đulijaniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud traži dokumente o isplatama Đulijaniju

Savezno tužilaštvo u Njujorku izdalo je sudski nalog u kojem traži zapise o isplatama Rudiju Đulijaniju, advokatu američkog predsednika Donalda Trampa, u okviru istrage o impičmentu.

Đulijani u nalogu nije označen kao osumnjičeni za neki prekršaj, ali su među zločinima koji se istražuju pranje novca, onlajn prevare, zloupotreba fondova za kampanju, iznošenje netačnih tvrdnji, ometanje pravde i kršenje Zakona o registraciji stranih agenata.

U sudskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nalogu u koji je Rojters imao uvid zahteva se i obelodanjivanje lobiranja u korist stranih interesa.

Traži se da budu dostavljeni svi dokumenti povezani sa Đulijanijem, kancelarijom Đulijani partners i drugim osobama ili pravnim licima koji se odnose na njegovu konsultantsku firmu, uključujući prepisku.

Nalogom se zahteva i dostavljanje dokumenata o svim ostvarenim ili potencijalnim isplatama ili sporazumima sa Đulijanijem.

Nalog je dat na uvid Rojtersu pod uslovom da ne bude objavljeno ime primaoca.

Federalni sud u Njujorku istražuje povezanost Đulianija s ukrajinskim energetskim projektima, kao i o tome da li je on prekršio savezne zakone o lobiranju, što on negira.

Blumberg je prošle nedelje izvestio da federalni tužitelji na Menhetnu istražuju Đulianijevo finansijsko poslovanje koje bi moglo uključivati potencijalno kršenje finansiranja kampanje i neprijavljivanje kao stranog agenta.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ISTRAŽUJE SE PUT NOVCA: Tužilaštvo u Njujorku traži zapise o isplatama Đulijaniju, proveravaju njegovu vezu sa Ukrajinom

Izvor: Kurir, 26.Nov.2019

Savezno tužilaštvo u Njujorku izdalo sudski nalog u kojem traži zapise o isplatama Rudiju Đulijaniju, u okviru istrage o impičmentu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.