Rogozin: Štitićemo Ruse u Moldaviji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Štitićemo Ruse u Moldaviji

Rusija će zaštititi svoj narod u slučaju oružanog sukoba u Pridnjestrovlju, izjavio je danas potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, tokom susreta sa predsednikom te separatističke moldavske oblasti u Moskvi.

"Želim da kažem svima koji ne misle kao mi: ne treba se mešati u situaciju u Pridnjestrovlju... ne treba jačati napetosti, jer ima ruskih građana koji žive tamo", rekao je Rogozin, a prenele su ruske agencije.

Rusija će "očigledno" štititi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoje građane, rekao je ruski zvaničnik i dodao: "Ne treba iskušavati naše strpljenje i našu snagu".

Pridnjestrovlje je 50 godina bilo u sastavu Moldavije, a po raspadu SSSR ta oblast se otcepila i 1992. godine proglasila nezavisnost, što međunarodna zajednica ne priznaje.

Na referendumu 2007. godine 97 odsto građana se izjasnilo za ujedinjenje s Rusijom koja finansijski podržava Pridnjestrovlje.

Tenzije u tom regionu porasle su nakon što je Moldavija u junu potpisala sporazum o asocijaciji sa Evropskom unijom. Pridnjestrovlje, teritorija između Moldavije i Ukrajine, želi da se pripoji Rusiji.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rogozin: U slučaju rata, Rusija će zaštititi narod Pridnjestrovlja!

Izvor: Kurir, 01.Okt.2014

Još jednom želim reći svima onima koji ne misle kao mi - ne treba gurati nos u Pridnjestrovlje, nema potrebe za širenjem histerije na granici, za povećavanjem napetosti, jer tamo žive sunarodnici Ruske Federacije, rekao je Rogozin..Rusija će zaštiti svoje sunarodnike u slučaju oružanog sukoba...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.