RIK proglasio manjinsku izbornu listu Zajedno za Vojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2022, 07:33

RIK proglasio manjinsku izbornu listu Zajedno za Vojvodinu

Republička izborna komisija sinoć je proglasila izbornu listu "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" koalicija Demokratski savez Hrvata i Zajedno za Vojvodinu.

Radi se o manjinskoj izbornoj listi sa 26 kandidata za izbore za poslanike Narodne Skupštine, iza koje je podrška 5.237 birača.

U manjini su ostali članovi RIK-a koji su smatrali da se radi o zloupotrebi prava za kandidovanje liste nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manjine, jer su kako su naveli na listi kandidati partija koje nisu manjinske, pre svega Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Pre odlučivanja RIK-u je predočeno kako su svi kandidati na listi upisani na posebni birački spisak nacionalnih manjina u Srbiji.

Radi se o listi političkih stranaka Hrvata i Rusina u Vojvodini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIK proglasio listu SDA Sandžaka

Izvor: SandzakPress.net, 02.Mar.2022

Republička izborna komisija proglasila je danas Izbornu liste “SDA Sandžaka- dr Sulejman Ugljanin” za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine. Nosilac liste, koja ima 45 kandidata, je profesor iz Novog Pazara Enis Imamović, koji od 2012. godine narodni poslanik ove partije. Druga na listi...

Nastavak na SandzakPress.net...

Ko su kandidati za poslanike na listi Zajedno za Vojvodinu

Izvor: Danas, 02.Mar.2022

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je manjinsku izbornu listu koalicije „Zajedno za Vojvodinu“. Na parlamentarnim izborima 3. aprila ta izborne liste nosiće naziv „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Zajedno za Vojvodinu“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.