Maskote za OI simbolizuju bogatu floru i faunu Brazila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maskote za OI simbolizuju bogatu floru i faunu Brazila

Rio de Žaneiro se odlučio da mu inspiracija za maskote Olimpijskih igara 2016. bude bogatstvo biljnog i životinjskog sveta u toj južnoameričkoj zemlji.

Olimpijska maskota je svetložuta figura mačke, dok je njen pandan za Paraolimpijske igre lutka čija je kosa u obliku lišća, što simbolizuje raznovrsnost brazilske flore.

Organizatori se nadaju da će prodajom ovih lutaka moći da zarade čak 400 miliona dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Maskote simbol flore i faune

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2014

Rio de Žaneiro se odlučio da mu inspiracija za maskote Olimpijskih igara 2016. godine, koje su juče predstavljene, bude bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta u toj zemlji...Olimpijska maskota je svijetložuta figura mačke, dok je njen pandam za Paraolimpijske igre lutka čija je kosa u obliku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.