Bajden i Makron: Rusiju ćemo smatrati odgovornom za ratne zločine u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 08:40

Bajden i Makron: Rusiju ćemo smatrati odgovornom za ratne zločine u Ukrajini

Predsednik SAD DŽozef Bajden i predsednik Francuske Emanuel Makron obećali su da će Rusiju smatrati odgovornom za "široko dokumentovanu svirepost i ratne zločine" u Ukrajini, navela su dvojica lidera u saopštenju objavljenom nakon njihovog sastanka u Beloj kući.

Lideri su ponovili "svoju čvrstu rešenost da Rusija treba da odgovara za široko dokumentovanu svirepost i ratne zločine, koje su počinile i njene regularne vojne snage i njeni zastupnici, uključujući plaćenike“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Makron osudio Zakon o smanjenju inflacije pred američkim parlamentarcima

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je u Vašingtonu mere koje je preduzeo predsednik SAD Džozef Bajden kako bi smanjio uticaj inflacije na američku industriju, preneo je Rojters pozivajući se na izvore sa tog sastanka.

Francuski predsednik prvog dana zvanične posete nije krio zabrinutost tokom susreta sa američkim parlamentarcima.

Makron je ocenio da su subvencije koje je američki predsednik odlučio da predloži u okviru ekonomskog i socijalnog paketa mera pod nazivom "Zakon o smanjenju inflacije" (IRA) "superagresivne za evropske kompanije"

"Usvajanjem IRA vi možete da rešite svoj problem, ali ćete naš još više pogoršati. Žao mi je zbog toga", rekao je Emanuel Makron.

Evropljani smatraju da bi ogroman paket subvencija američkim proizvođačima mogao zadati smrtonosni udarac industriji u Evropi, koja je već ugrožena zbog visokih cena energenata izazvanih ruskim napadom na Ukrajinu, prenosi Rojters.

Nemački proizvođači automobila, za koje su SAD veliko izvozno tržište, su među najvećim žrtvama paketa IRA koji subvencioniše električne automobile proizvedene u SAD, rekao je on.

Francuski proizvođači automobila ne izvoze u SAD, ali Francuska ima velike proizvođače autodelova, koji bi bili pogođeni, dodala je agencija.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron upozorio SAD: Ne želim postati tržište za američke proizvode

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2022

VAŠINGTON - Predsjednik Francuske Emanuel Makron juče je u Vašingtonu osudio mjere koje je preduzeo Džo Bajden kako bi podstakao američku industriju te je direktno upozorio da Francuska ne želi postati tržište za američke proizvode.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.