Hiseni traži koordinaciju Berlina, Pariza i Vašingtona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2020, 09:47

Hiseni traži koordinaciju Berlina, Pariza i Vašingtona

Koordinator Prištine za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni sastao se u utorak u Berlinu sa Matiasom Lutenbergom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, od koga je, kako je naveo, povodom dijaloga Beograda i Prištine zatražio koordinaciju između Berlina, Pariza i Vašingtona.

On je na Fejsbuku napisao da "samo uz uključivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove trojke može da se postigne sveobuhvatan sporazum uz obostrano priznanje", prenelo je Kosovo onlajn.

Hiseni je preneo i da je Lutenberga i ostale nemačke zvaničnike sa kojima je razgovarao informisao o toku sastanaka u Briselu.

"Uvažavajući posvećenost EU i rad specijalnog izaslanika (Miroslava) Lajčaka u pregovorima koji su se odvijali u Briselu, naglasio sam da bi dijalog trebalo da poprimi novu dinamiku kako ne bi trošili dragoceno vreme, odugovlačenjem procesa. Treba bez odlaganja postaviti na diskusiju glavno pitanje - sveobuhvatni sporazum o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa", dodao je Hiseni.

Hiseni je rekao i da je tokom sastanaka sa nemačkim zvaničnicima dobio jasne poruka da su Nemačka i kancelarka Merkel i dalje snažno posvećeni snažnoj podršci pravednom, trajnom i sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine.

Hiseni je dodao da Priština u Nemačkoj vidi prijateljsku zemlju, "drugi dom velikog broja građana Kosova".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.