Gasne instalacije treba da održavaju ovlašćeni serviseri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 17:07

Gasne instalacije treba da održavaju ovlašćeni serviseri

Preduzeće Novi Sad gas izrazilo je žaljenje zbog nesreće koja se juče dogodila na Petrovaradinu, kada su se Ileane Ursu i njen suprug Milan Nedić ugušili gasom, a pretpostavlja se nakon havarije na gasnom kotlu u domaćinstvu, što je za posledicu imalo obimno curenje gasa.

"U ovom, kao i u nekoliko prethodnih sličnih slučajeva, uočen je problem održavanja, prepravki i popravki na unutrašnjim gasnim instalacijama koje potrošači izvode samostalno ili bez asistencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovlašćenih stručnih servisera, a koje su u najvećem broju slučajeva uzrok ovakvih i sličnih nemilih događaja", saopštio je Novi Sad gas.

Preduzeće je navelo da će, radi prevencije ovakvih nesreća, uz račune za februar poslati obaveštenje kako da obezbede unutrašnje gasne instalacije i podsetiti ih da za njihovo održavanje treba da angažuju ovlašćene servisere.

Distributer pruža uslugu kontrole prilikom priključenja potrošača na mrežu, a za održavanje potrošač treba da angažuje ovlašćenog servisera, jer u suprotnom rizikuje da sam teret eventualne štete, a ponekad odgovornost za svoj i tuđe živote, napominje Novi Sad gas.

Ovo preduzeće naglašava da je storogo zabranjeno obavljati bilo kakve prepravke bez saglasnosti distributera i bez prisustva ovlašćenog predstavnika preduzeća koje distribuira gas.

Novi Sad gas ne obavlja ove poslove, jer nema dovoljno majstora, ali je kao društveno odgovorno preduzeće obezbedio službu hitnih intervencija koja radi 24 sata dnevno i kojoj grtađani uvek mogu da se obrate za svet i podršku na telefone 021/641-3900 i 021 641-1900, dodaje ovo preduzeće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.