Evropska komisija neće kupiti dodatnih 100 miliona vakcina AstraZeneka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 13:34

Evropska komisija neće kupiti dodatnih 100 miliona vakcina AstraZeneka

Evropska komisija saopštila je danas da neće sprovesti opciju kupovine 100 miliona dodatnih vakcina AstraZeneke protiv Kovida-19 koja je uključena u aktuelni ugovor o snabdevanju koji Evropska unija ima sa ovom kompanijom.

Portparol Evropske komisije rekao je na pres konferenciji da je rok za primenu ove opcije već istekao i da EU ne planira da je sprovede, javila je agencija Rojters.

Komisija je naručila 300 miliona doza od AstraZeneke u okviru ugovora koji predviđa 400 miliona doza od kojih nabavka njih 100 miliona nije obavezna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Valneva nije ispunila uslove za dogovor sa EU o vakcini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021

Francuska kompanija Valneva nije ispunila uslove da zaključi razgovore o sporazumu sa Evropskom unijom u vezi svog kandidata za vakcinu protiv kovid-19, izjavio je danas portparol Evropske komisije (EK)...Kompanija je juče saopštila da je prešla na bilateralne razgovore sa evropskim vladama nakon...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EU odbila naručiti dodatnih 100 miliona doza AstraZenece

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2021

Evropska unija odbila je mogućnost naručivanja dodatnih 100 miliona doza vakcina protiv covida-19 kompanije AstraZeneca, rekao je danas portparol EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.