EU donirala MUP-u medicinsku opremu vrednu 2,5 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 15:25

EU donirala MUP-u medicinsku opremu vrednu 2,5 miliona evra

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije primilo je danas donaciju EU koja sadrži 600.000 maski visoke zaštite i 650.000 pari zaštitnih rukavica vrednih 2,5 miliona evra, saopštila je kancelarija EU u Srbiji.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, istakao je tom prilikom da Srbija odlično reaguje na pandemiju korona virusa i postiže odlične rezultate.

Prema njegovim rečima, današnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << donacija je peta po redu isporuka medicinske zaštitne opreme institucijama u Srbiji i pokrenuta je na osnovu zahteva Srbije pokrenutog preko Mehanizma civilne zaštite EU koji je aktiviran je u martu 2020. godine i dodao da se šesta očekuje u narednim danima.

Kako je kazao, preko ovog mehanizma će u naredne dve nedelje u Srbiju stići uređaji za duboko zamrzavanje i transportna vozila za vakcine.

"Borba protiv kovida je trka, koje će verovatno biti maraton, i zato moramo tesno da sarađujemo svi, Srbija, Evropska unija i drugi partneri kako bismo postigli dobre rezultate", rekao je Fabrici.

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović rekao je da je isporučena zaštitna medicinska oprema, u cilju povećanja bezbednosti i zaštite od zaraze virusom Kovid 19, namenjena za uniformisani sastav operativnih jedinca MUP-a, ali i za sve druge zaposlene koji imaju neposredan kontakt sa građanima.

On je objasnio da Mehanizam civilne zaštite Evropske unije u kojem Republika Srbija učestvuje od 2015. godine, predstavlja platformu za pružanje uzajamne pomoći zemalja članica u slučaju vanrednih situacija velikih razmera.

Isporuci donacije prisustvovao je i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za međunarodnu saradnju Zoran Lazarov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Donacija medicinske zaštitne opreme u sklopu Mehanizma civilne zaštite EU

Izvor: OkRadio.rs, 27.Feb.2021, 11:05

Donacija Evropske unije, u sklopu Mehanizma civilne zaštite EU, koja sadrži medicinsku zaštitnu opremu vrednu 2,5 miliona evra isporučena je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Primopredaji 600.000 maski visoke zaštite i 650.000 pari zaštitnih rukavica prisustvovali su šef Delegacije...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.