Dve medalje za Srbiju na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve medalje za Srbiju na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini

Reprezentativci Vojske Srbije Sanja Vukašinović i Viktor Nemeš osvojili su danas bronzane medalje za Srbiju na 7. CISM svetskim vojnim igrama u Narodnoj Republici Kini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Sanja Vukašinović treća je u gađanju iz malokalibarske puške disciplina trostav, a Viktor Nemeš je treći u rvanju grčko-rimskim stilom do 77 kilograma. Čestitku Sanji Vukašinović i Viktoru Nemešu povodom osvajanja bronzanih medalja u Kini uputio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Posle svečanosti uručenja medalja Sanja Vukašinović izjavila je da je ovo njena prva velika medalja. - Ove godine ušla sam u dosta velikih finala, na velikim svetskim takmičenjima. Srećna sam što sam na ovako prestižnom takmičenju, sa zaista jakom konkurencijom, uspela da se plasiram među prve tri i uzmem svoju prvu veliku medalju, bronzu, rekla je Sanja koja je već ostvarila normu za naredne Olimpijske igre. - Vojna streljačka ekipa okončala je svoj nastup na svetskim vojnim igrama rezultatima koji su očekivani. Naravno da nas je najviše obradovala Sanja Vukašinović koja je osvojila treće mesto u gađanju malokalibarskom puškom, ocenio je vođa ekipe Vojske Srbije u streljaštvu poručnik Petar Nikolić i istakao da o konkurenciji u streljaštvu najbolje govori podatak da je pobednica današnjeg takmičenja, Ruskinja Julija Žukova, izjednačila svetski rekord i postavila novi rekord vojnih igara u ovoj disciplini. Viktor Nemeš danas je ponovio uspeh svog brata blizanca Matea i osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 77 kilograma. - Došli smo, uzeli medalje, Mate je juče probio led, nastavljamo dalje, kratko je rekao Viktor posle uručenja medalje. Takmičenja na 7. CISM svetskim vojnim igrama u kineskom gradu Vuhanu nastavljaju se do nedelje, kada će Igre biti svečano zatvorene. Takmičari Vojske Srbije završili su nadmetanja u boksu, džudou, rvanju, streljaštvu i plivanju, a do nedelje znaće se konačni rezultati reprezentativaca Vojske Srbije i u disciplinama tekvondo, atletika, orijentiring, padobranstvo i triatlon.
      Foto: © Ministarstvo odbrane Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.