Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svoboda razočaran Koštunicom, a Dačiću ne veruje

NOVI SAD - Zamenik šefa poslaničke grupe Evropske socijalističke partije Hanes Svoboda izrazio je sumnju u to da lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić može da reformiše tu stranku. On je takođe izjavio da da su u Evropskom parlamentu veoma razočarani politikom Vojislava Koštunice.

On je izrazio sumnju u to da lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić može da reformiše tu stranku, ocenjujući da "obećanja, deklaracije i izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu dovoljne" i da u EU žele da vide konkretne poteze na transformaciji te stranke.

Hanes Svoboda je u intervjuu za današnji novosadski "Dnevnik" izjavio da su u Evropskom parlamentu veoma razočarani i insistiranjem Vojislava Koštunice na politici koja, kako se ocenjuje, "vodi Srbiju u totalnu izolaciju".

On je precizirao da tu ne misli samo na politiku u vezi sa Kosovom, već i na ispunjavanje obaveza koje je Srbija preuzela na sebe. "Koliko ja znam, i Koštunica je više puta dao garancije da će te obaveze biti ispunjene. Reč je o punoj saradnji sa Haškim tribunalom", naveo je Svoboda.

Svoboda je dodao da bi formiranje proevropske vlade u Beogradu moglo pozitivno da utiče na situaciju u regionu. "Ljudi su zabrinuti zbog mogućnosti da u Beogradu imamo radikalsku vladu...", kazao je Svoboda.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski socijalisti o Koštunici

Izvor: B92, 01.Jun.2008

Novi Sad -- Funkcioner Evropske socijalističke partije Hanes Svoboda kaže da su poslanici u EP veoma razočarani politikom Vojislava Koštunice koja vodi Srbiju u totalnu izolaciju... Zamenik šefa poslaničke grupe evropskih socijalista je u intervjuu za novosadski "Dnevnik" rekao da saradnja sa koalicijom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.