Koštunica nosilac liste DSS za parlamentarne izbore

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica nosilac liste DSS za parlamentarne izbore

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Srbije (DSS) Vladeta Janković izjavio je u ponedeljak da je utvrđena lista kandidata za parlamentarne izbore, a nosilac liste je predsednik te stranke Vojislav Koštunica.

Lista utvrđena jednoglasno na sednici Glavnog odbora stranke: Vojislav Koštunica  

"Prvi na listi i nosilac te liste je Vojislav Koštunica, zatim dolaze Slobodan Samardžić, Donka Banović, Nenad Popović, Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Popović", kazao je Janković na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je lista utvrđena jednoglasno juče na sednici Glavnog odbora stranke prema tri kriterijuma - teritorijalnoj zastupljenosti, političkom i društvenom iskustvu i stručnoj spremi.

Janković je izrazio zadovoljstvo što se na listi DSS nalazi "mnogo mladih ljudi".

Prema njegovim rečima, DSS počinje izbornu kampanju u nedelju, 9. februara kada će biti predstavljen ekonomski program ove stanke.

"Svoj put u kampanji DSS počinje u nedelju, 9. februara kada ćemo predstaviti knjigu od 300 strana za ekonomski spas i preporod Srbije", dodao je Janković.

On je napomenuo da ideja političke neutralnosti koju će zastupati ova stranka na izborima ne znači izolaciju, već "nevezivanje za bilo koju svetsku silu".

"Mi nismo protiv Evrope, ali smo protiv administracije u Briselu", kazao je on.

Janković je dodao da se Demokratska stranka Srbije zalaže za pravo naroda da kaže svoje mišljenje u ulasku u Evropsku uniju na javnoj debati i narodnom referendumu, podsetivši da ta stranka na izbore izlazi samostalno, ali svesna da "artikuliše raspoloženje velikog broja građana u Srbiji".

DSS je 1. februara predala listu kandidata za odbornike za beogradske izbore, a njen kandidat za gradonačelnika Beograda je Aleksandar Popović.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slogan DSS: Znam kome verujem

Izvor: B92, 03.Feb.2014

Beograd -- Slogan Demokratske stranke Srbije za kampanju na vanrednim parlamentarnim izborima biće "Znam kome verujem - Demokratska stranka Srbije"...DSS je danas objavila da je utvrdila listu kandidata za izbore, a nosilac liste biće predsednik te stranke Vojislav Koštunica..."Pozivamo sve građane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.