Vojislav Šešelj ne stiže večeras u Beograd

Izvor: Cafe.ba, 08.Nov.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojislav Šešelj ne stiže večeras u Beograd

Iako je postojala mogućnost da Vojislav Šešelj, kojeg je Haški tribunal odlučio da pusti na privremenu slobodu, stigne u Srbiju večeras, to se neće dogoditi

BEOGRAD (AA) – Iz Srpske radikalne stranke, koja očekuje dolazak svog lidera Vojislava Šešelja, nakon što je Haški tribunal odlučio da ga pusti na privremenu slobodu, potvrđeno je da se njegov dolazak neće dogoditi večeras, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Kako je ranije za AA >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << rekao član SRS-a Miljan Damjanović, nakon razgovora koji su čelnici stranke obavili sa Vojislavom Šešeljom, njegov dolazak očekivao se večeras ili najkasnije u toku sutrašnjeg dana.

"Čuli smo se sa Vojislavom i on nam je rekao da su mu danas doneli sve potrebne papire za puštanje i najvažnije, da je sve bez uslova. Rekao nam je da je sve razdužio i spremio se, ali tačno vreme polaska, zbog Haških pravila, nije smeo da kaže. Ipak, kazao je da će najverovatnije stići ili večeras, letom posle deset časova ili sutra u toku dana", rekao je Damjanović nakon razgovora sa predsednikom SRS-a, koji je obavljen danas u 18 časova.

Nakon polaska aviona iz Amsterdama ka Beogradu, sa kojim je postojala mogućnost da Šešelj večeras stigne, Damjanović je rekao da se "on ne nalazi u avionu te ne stiže večeras".

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Hagom Rasim Ljajić izjavio je večeras da se ne očekuje da Šešelj u Beograd stigne pre utorka, zbog procedura za oslobađanje, koje mogu potrajati nekoliko dana.

Haški tribunal je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Vojislava Šešelja odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu doneo juče, dok je pre dva dana za njegovo oslobađanje garancije dala Vlada Srbije.

Optužnicu Vojislavu Šešelju za zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini, Haški tribunal je podigao u januaru 2003. godine, a u februaru iste godine Šešelj se sam predao Tribunalu. Završne reči u procesu protiv njega iznete su u martu 2012., dok se na izricanje presude još uvek čeka.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Hag

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.