Vlada Srbije: Daćemo garancije ako Šešelj poštuje uslove

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije: Daćemo garancije ako Šešelj poštuje uslove

Vlada Republike Srbije saopštila je da je u dosadašnjoj praksi uspešno sprovela sve naloge o privremenom puštanju na slobodu državljana Republike Srbije optuženih pred Međunarodnim tribunalom za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriji bivše Jugoslavije (MKTJ) u Hagu, stoji u saopštenju Vlade Srbije. Vlada Republike Srbije odlučila je na večerašnjoj sednici povodom odluke Sudskog veća MKTJ, kojom se od Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Srbije traže garancije za privremeno puštanje na slobodu optuženog Vojislava Šešelja, da Sudsko veće obavesti da je, shodno članu 36. Zakona o saradnji Srbije i Crne Gore sa MKTJ od 1991. godine, davala garancije za sve državljane Republike Srbije optužene pred MKTJ koji su se zahtevom obratili i tražili da Republika Srbija garantuje da će ispuniti sve uslove koji budu bili određeni u odlukama sudskih veća MKTJ.Vlada Republike Srbije spremna je da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu optuženog Vojislava Šešelja Međunarodnom tribunalu za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriji bivše Jugoslavije od 1991. godine, pod uslovom da se optuženi Vojislav Šešelj, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi ili sa njim dogovori nadležno sudsko veće MKTJ.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada daje uslovne garancije za Šešeljevo puštanje!

Izvor: Press, 01.Jul.2014

Šešelj se predao Hagu 2003. godine i od tada nije napuštao pritvorsku jedinicu tog suda koja se nalazi u Ševenngenu, a nedavno je odbacio mogućnost da Vlada Srbije za njega garantuje postavljajući sudu niz svojih uslova.."Vlada Republike Srbije, shodno članu 36. Zakona o saradnji Srbije i Crne...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.