SRS:  Šešelj se oseća bolje (VIDEO)

Izvor: S media, 15.Jan.2012, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Šešelj se oseća bolje (VIDEO)

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj oseća se bolje posle operacije u kojoj mu je ugrađen pejsmejker i očekuje da će sutra biti prebačen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, izjavila je danas član Komiteta za odbranu lidera radikala Vjerica Radeta.

Ona je na stanačkoj konferenciji za novinare kazala da je Šešelju ugrađen savremeni tip pejsmejkera i da se on sada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nalazi u bolnici Haškog tribunala, u koju je u petak prebačen iz Lajdenske bolnice.

SRS, međutim, i dalje strahuje da će Haški tribunal nastaviti da ugrožava Šešeljovo zdravlje i život, čemu u prilog govori i "činjenica da su pokušali da mu podmetnu lek, koji mu lekar nije prepisao", rekla je Radeta.

Krasić: Šešelj bio klinički mrtav (VIDEO)

SRS: Hag da saopšti zašto je Šešelj u bolnici

Bojić: Sumnja u pokušaj ubistva Šešelja (VIDEO)

"Srpska radikalna stranka upozorava javnost i nadležne državne organe da će Haški tribunal, s obzirom na to da se bliži 5. mart i iznošenje završne reči Vojislava Šešelja, nastaviti da sve više narušava njegova procesna i ljudska prava, a pre svega pravo na život", naglasila je Radeta.

Ona je dodala da Haški tribunal ne zna kako da izađe iz političkog procesa koji je pre devet godina pokrenut protiv lidera radikala, jer, kako je navela, u tom sudu nisu uspeli ništa da dokažu ni po jednoj tački optužnice.

Šešelju je, kako je navela Radeta, produžena zabrana privilegovane komunikacije s pravnim savetnicima, što "znači onemogućavanje njegove odbrane".

"Haški tribunal, s jedne strane, pokušava da ugrozi život i zdravstveno stanje Vojislava Šešelja, a, s druge strane, krši njegova osnovna procesna prava", kazala je Radeta i dodala da je lider radikala jedini pritvorenik u tom sudu kome su zabranjene posete prijatelja.

Radeta je ocenila da sve to ukazuje da Haški tribunal nije bezbedno mesto za Šešelja i da će se, što se više približava 5. mart i iznošenje završne reči, u tom sudu više nastojati da "njegova odbrana bude onemogućena".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj se osjeća bolje

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2012

BEOGRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj još se nalazi u bolnici Haškog tribunala u koju je prebačen u petak /13. janara/, osjeća se bolje i očekuje se da će sutra biti vraćen u pritvorsku jedinicu, izjavila je danas Vjerica Radeta, član Komiteta za odbranu Vojislava...

Nastavak na Nezavisne Novine...

RADETA: ŠEŠELJ SE OSEĆA BOLJE

Izvor: Kurir, 15.Jan.2012

BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj oseća se bolje posle operacije u kojoj mu je ugrađen pejsmejker i očekuje da će sutra biti prebačen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, izjavila je član Komiteta za odbranu lidera radikala Vjerica Radeta...BEOGRAD - Lider Srpske radikalne...

Nastavak na Kurir...

SRS: Šešelja vraćaju u pritvor

Izvor: Mondo, 15.Jan.2012

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj oseća se bolje posle operacije u kojoj mu je ugrađen pejsmejker i očekuje da će sutra biti prebačen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala.

Nastavak na Mondo...

Šešelju bolje, sutra se vraća u pritvor

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2012

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Sešelj oseća se bolje i očekuje da će sutra biti iz bolnice vraćen u pritvorsku jedinicu haškog Tribunala, izjavila je funkcionerka SRS Vjerica Radeta..."Predsednik SRS je još u bolnici haškog Tribunala, gde je iz lajdenske bolnice prebačen u petak. Šešelj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Šešelju bolje, ide u pritvor

Izvor: Blic, 16.Jan.2012, 03:45

Srpska radikalna stranka saopštila je juče da se očekuje da će njen lider Vojislav Šešelj danas biti vraćen iz bolnice u pritvorsku jedinicu, jer se oseća bolje, ali i da strahuje za njegov život...- Mi strahujemo da će Haški tribunal na sve moguće načine nastaviti da ugrožava život Šešelja...

Nastavak na Blic...

Šešelja danas vraćaju u pritvorsku jedinicu, radikali zabrinuti

Izvor: Beta OMS, 16.Jan.2012

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj još uvek se nalazi u bolnici Haškog tribunala  u koju  je prebačen u petak. Šešelj se oseća bolje i očekuje se da će sutra biti vraćen u pritvorsku jedinicu, istakla je Vjerica Radeta, članica Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja, na...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.