Šešelj zatražio posebnu sednicu Skupštine na kojoj će biti i Vučić

Izvor: RTS, 25.Apr.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj zatražio posebnu sednicu Skupštine na kojoj će biti i Vučić

Šef poslaničkog kluba Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je SRS podnela zahtev za zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije povodom ugrožavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i pretnji stvaranjem "Velike Albanije".
SRS je zatražila posebnu sednicu zbog, kako je navedeno, "otvorene pretnje separatista da će otimati delove teritorije Srbije i stvarati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 'Veliku Albaniju'".

"Srpski radikali zahtevaju da na toj sednici prisustvuje i predsednik Vlade Aleksandar Vučić i da odgovara na poslanička pitanja o tome", rekao je lider SRS-a na konferenciji za novinare.
Šešelj je izjavio da "zapadne sile ne miruju i ne odustaju od svojih planova da rasture srpsku državu" i da su "to razlozi da se povede ova rasprava i postave najosetljivija pitanja predsedniku Vlade na koja on do sada nije odgovorio".
Naglasio je i da će SRS dobro razmotriti predložene kandidate za funkciju tužioca za ratne zločine i izjasniti se u skladu sa državnim i nacionalnim i interesima.
"Mi ćemo to pitanje dobro razmotriti i izjasniti se u skladu sa državnim i nacionalnim i interesima", rekao je Šešelj novinarima i dodao da se ne sme dozvoliti da na tu funkciju dođe, kako je rekao, izdajnik.
Ocenio je da prethodni tužilac Vladimir Vukčević nije vodio računa o nacionalnim i državnim interesima Srbije i da je po njegovom mišljenju "odavno trebalo da bude u zatvoru".
Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao i da je srpski nacionalni interes da se sazna istina.
Naglasio je da Tužilaštvo treba da bude samostalno, ali prvo da vodi računa o interesima pravde i istine.
Vlada je predložila Skupštini Srbije dva kandidata za izbor tužioca za ratne zločine – trenutnog rukovodioca Tužilaštva za ratne zločine Milana Petrovića i Snežanu Stanojković, koja je zamenik tužioca u tom Tužilaštvu.
Tužioca za ratne zločine bira Skupština, a biće izabran kandidat koji dobije većinu glasova od 250 poslanika.
Od odlaska tužioca Vladimira Vukčevića u penziju u januaru 2016. godine, Tužilaštvom za ratne zločine rukovodi prvi zamenik Milan Petrović.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šešelj: Vukčević nije vodio računa o nacionalnim i državnim interesima

Izvor: Beta Video, 25.Apr.2017

BEOGRAD - Šef poslačke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj je ocenio da prethodni tužilac Vladimir Vukčević nije vodio računa o nacionalnim i državnim interesima Srbije i da je po njegovom mišljenju ``odavno trebalo da bude u zatvoru``. Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.