Šešelj upozorava: AMERIKANCI bi da se reše Haradinaja, ali Srbiji SPREMAJU VELIKU PODVALU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj upozorava: AMERIKANCI bi da se reše Haradinaja, ali Srbiji SPREMAJU VELIKU PODVALU (VIDEO)

Predsednik SRS, prof.dr Vojislav Šešelj, upozorio je da Amerikanci hoće da nateraju Srbiju da prizna Kosovo i da treba koristiti termin "razdvajanje", a ne razgraničenje

Govoreći o taksama, Šešelj kaže da je Haradinaj na tome dobio popularnost u albanskom biračkom telu, ali da je svestan da gubi podršku Zapada.

- Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su napravili jedan potez koji će se njima obiti o glavu, imali su podršku sa Zapada. Još uvek ne znamo ko ih je savetovao. Haradinaj je na ovome dobio popularnost u albanskom biračkom telu. Svestan je da gubi postepeno sve brže i brže podršku Zapada. Nije pogodan da bude igrač Zapada. Dvaput je odgovarao za ratne zločine, nije oslobođen zato što je nevin nego zato što su svedoci likvidirani. Amerikanci hoće da nateraju Srbiju da prizna Kosovo, ali i da sačuvaju obraz. Srbija ne sme na to da nasedne. Više puta sam apelovao da izbegavaju izraz razgraničenje, već da koriste razdvajanje. Srbija ne sme da dozvoli to ni po koju cenu. Meni ne smetaju džamije. Nemamo u verskom pogledu sukobe ni sa kim. Ovo je etnički sukob. S jedne strane su Albanci i i muslimani, katolici i pravoslavci. Taj etnički sukob traje više od trista godina. Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su poreklom Srbi. Celo Kosovo i Metohija su stoprocentno srpsko. Albanci su kad su se naselili bili potpuno verni srpskom narodu - rekao je predsednik SRS.

Lider radikala je opisao kakve je odnose imao sa Albancima u Hagu.

- Sa dvojicom Albanaca bio sam dugo u Hagu, bili su optuženi za nepoštavanje suda. Dobili su neke kazne po tri meseca zatvora. Kad imaš čoveka pred sobom, ponašaš se. Nisam bio ničiji predstavnik tamo. Obojica su intelektualci, igrali smo domine i karte, prekraćivali sate. Ja sam im otvoreno rekao, "Srbi nikada neće dati Kosovo, ako nećete da budete u sklopu srpske države, moramo opet da ratujemo." Pazi, to što smo mi u sukobu kao narodi, ne to znači da ja moram svakog Albanca da mrzim. Uvek su Srbi sa Albancima mogli da nađu zajednički jezik, kad nije bilo stranog mešanja - kaže Šešelj.

Predsednik SRS izneo je jedinu moguću soluciju za rešenje kosovsko-metohijskog pitanja, u skladu sa Ustavom Srbije, te rekao šta bi on potpisao.

- Kosovo ostaje u sastavu Srbije, eto to, ali se razdvajaju Srbi i Albanci, ali dajemo im svu moguću autonomiju. Propada Evropska Unija, raspada se NATO, idu stvari u korist Srbije. Zna se ko je naš istorijski prirodni zaštitnik.  Rusija i Kina su se pokazali kao prijatelji. Naša kolektivna nacionalna svest je okrenuta ka Rusiji - izjavio je Šešelj u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Hepi televiziji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.