Šešelj traži opšte izbore do kraja godine

Izvor: RTS, 13.Mar.2015, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj traži opšte izbore do kraja godine

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je u Novom Sadu da je ta stranka "krenula u akciju" da iznudi raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima još u toku ove godine.
Šešelj je na skupu u novosadskom "Spensu", povodom promocije njegovih knjiga, rekao da su izlaz iz aktuelne krize u Srbiji jedino izbori na republičkom i na pokrajinskom niovu, prenosi Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .

"Pajtićeva vlada u Vojvodini nije ni legalna ni legitimna. Nije legalna jer je promenjen izborni sistem i zbog toga se odmah moraju raspisati novi izbori, a nije legitimna zato što je DS dobila neuporedivo manje glasova na poslednjim izborima u odnosu na prethodne, na osnovu kojih je na vlasti u Vojvodini", poručio je lider radikala.
Šešelj je takođe ponovio optužbne na račun ubijenog premijera Zorana Đinđića izrečene pre neki dan.
Šešelj je Đinđića uporedio sa Josipom Brozom rekavši da između njih dvojice nema nikakve rezlike, jer su i jedan i drugi svoje političke protivnike slali u tamnicu.
Osvrćući se na aktuelna politička dešavanja, Šešelj je pomenuo vladu u senci, koju je formirala DS, a koju je nazvao "vladom u hladu" u koju "čak nije želeo da uđe nijedan pošteni član DS".
"Imamo karikaturalne ličnosi i u vlasti u Vojvodini i u vlasti na republičkom nivou i niko normalan ne može da poveruje da će bilo ko od jednih ili drugih doneti dobro Srbiji", rekao je Šešelj.
Lider SRS-a je rekao da ta stranka u oblasti ekonomije nudi politiku oslanjanja na sopstvene snage i pojasnio da je jedan od načina ekonomskog oporavka ponovno uspostavljanje carina, koje su, kako je rekao, ukinute za vreme vladavine Borisa Tadića.
Šešelj je posebno kritikovao republičku vlast i njenu saradnju sa Evropskom unijom, rekavši da Srbiji nije mesto u EU, jer su "tamo koncentrisani svi tradicionalni neprijatelji Srbije koji je neprestano ucenjuju".
Po Šešelju, Srbija nema šta da traži u EU i mesto joj je u savezu sa Rusijom, sa kojom je uvek bila saveznik, a kako je naglasio, nikada neprijatelj.
Niz optužbi Šešelj je izneo i na račun predsednika Srbije Tomisalva Nikolića, pominjući pre svega njegovu fakultetsku diplomu.
"Nikolić ima diplomu, a ne zna gde mu je fakultet", rekao je Šešelj i dodao da ne poznaje nikoga ko je sa Nikolićem studirao.
Šef radikala osvrnuo se i na dešavanja u vezi sa smederevskom Železarom.
"Vlada Srbije nas je godinu dana uveravala da je maltene gotov dogovor sa "Esmarkom" u vezi smederevske Železare, sve dok SRS nije raskrinkala tu priču i dokazala da se ne radi o onom poznatom "Esmarku", već o nekoj propaloj ekspozituri te kompaije koja je registrovana za 50 evra i koja je imala nameru da opljačka Srbiju", kazao je Šešelj.
Pre lidera SRS na skupu su govorili predsednik Gradskog odbora te tranke Novog Sada Đurađ Jakšić, potpredsednik stranke Zoran Krasić, potpredsedici Centralne otadžbinske uprave SRS Vjerica Radeta i Milorad Mirčić, predsednik SRS iz RS Dragan Đurđević i drugi.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pogledajte Šešeljev govor u Novom Sadu (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 14.Mar.2015, 12:30

NOVI SAD – U hali Spens, u Novom Sadu, održan je skup pristalica Srpske radikalne stranke, a na skupu se obratio i lider te partije Vojislav Šešelj koji je istakao da SRS teži vanrednim parlamentarnim izborima i koji je oštro osudio dosadašnju Pajtićevu vladavinu u Vojvodini.. Šešelj je rekao...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.